16.7.2013

Kaks Kasvispiirakkaa


Omatekemät suolaiset piiraat on just yhtä mainioita kuin omat makeet piirakatkin. Tein tänään kaks erilaista kasvispiirakkaa. Tai itseasiassa tein vaan yhden piirakan, mutta kumpainenkin puolisko on täytetty eri täytteillä.

Ensimmäinen puolikas sisältää nippusipulin vihreitä varsia, herkkusieniä, valkosipulia ja aurajuustoa. Toisessa on kasvissuikaleita, paprikaa ja juustolastuja. Ihan selvyyden vuoksi mainittakoon: NAM!

Taikina
Tee lemppari suolaisissa piiraissa käyttämäsi taikina tai sitten voit olla yhtä ovela kuin minä: eli osta Pirkan tms valmis piirakkataikina pakastealtaasta.

(En tehny tätä piirakkaa pyöreään piirakkavuokaan, vaan vuokaan joka on kooltaan about puolet siitä mitä normaali vanhanaikainen kokonainen uunipelti. Toi Pirkan taikina ainakin riittää semmosen tosi hyvin. Pyöreeseen vuokaan siitä tulis turhan paksu pohja mun makuun. Jos sulla on suht pieni pyöree piirakkavuoka, niin silloin saat varmasti tehtyä tosta Pirkan taikinapaketista pari piirakkaa.)


Herkkusienisipulipiirakka
Jauha minisilppurissa tai vastaavassa mössöksi:
- pari jättikokoista herkkusientä
- nyrkkiin mentävä nipullinen nippusipulin vihreitä varsia (tai sitten ihan yks normaali sipuli)
- 2-4 valkosipulin kynttä
- makusi mukaan suolaa ja pippuria
- levittele silppurissa syntynyt mössö vuokaan painellun taikinan päälle ja ripottele muutama aurajuuston murunen vielä siihen kruunuksi.
- kaada lopuksi suolalla ja pippurilla maustettu munakermaseos kaiken päälle + ripottele hieman emmentalraastetta.

Kasvissuikalepiiras
- ripottele vuokaan painellun taikinan päälle kasvissuikaleita (pakastealtaasta)
- lisää mukaan myös pieniksi paloiksi pilkottuna paprikaa
- mausta suolalla ja pippurilla, paprikajauheella ja persiljalla
- ripottele päälle jotain voimakasta juustoa, kuten salaatteihin tarkoitettuja juustolastuja tai fetajuustoa. (yks mikä ois ihan parasta tässä ois Koskenlaskijan se viherpippurin makunen juusto, mutten nää sitä nykyään enää missään :(
- kaada lopuksi suolalla ja pippurilla maustettu munakermaseos kaiken päälle + ripottele hieman emmentalraastetta.

Munakermaseos tähän piirakkaan syntyi näin
- vispaa haarukalla kupposessa sekaisin 2dl ruokakermaa (tai vastaavaa valmistetta), kolme kananmunaa, liraus vettä, suolaa, pippuria, hieman paprikajauhetta, noin ruokalusikallisen verran parmesanraastetta (mikäli et vihaa sitä)

Uunissa piirakka viihtyy 35min, 225 asteessa.

PS. Lihaloverit saa näistä helposti mieluisensa. Lisää herkkusienipiirakkaan vaikka pekonia ja kasvissuikaleosastolle kinkkusuikaleita, oi taikka savulohta tai jotain ylijäämää uunilohta jääkaapistasi. :P

Ei kommentteja: