11.7.2013

Pikaruokaa: Tonnikalapihvit & Ristikkoperunat


Ootko ostanu koskaan väärää tonnikalaa? Munhan oli taannoin tarkotus ostaa tonnikalaa tomaattikastikkeessa (koska se on hyvää ruisleivän päällä....), mut sit huomasin että olinkin ostanut tonnikalaa punaisessa currykastikkeessa. (Kääk!)

En tykkää yhtään noist mausteisissa kastikkeissa olevista tonnikaloista, mut annas olla: tein just ihan tosi hyvät tonnikalapihvit tosta virheellisestä ostoksesta!! Hurraahei! Tälleesti voit käyttää väärät tonnikalas, taikka vaikka ihan oikeet tonnikalasikin:

Tonnikalapiffit
- 1 purkki tonnikalaa (vai pitääkö sitä sanoo tölkiks, i dunno)
- 1 muna
- pari ruokalusikallista sekä korppujauhoja että vehnäjauhoja
- pikkusen sipulia silputtuna
- paprikaa silputtuna
- mustapippuria
- hetken mielijohteesta laitoin sekaan myös vähän juustoraastetta (about öö yhen kukuraisen ruokalusikallisen verran)

Sekoita ainekset keskenään, muodosta niistä piffejä tai pullia ja paistele pannulla kunnes ovat kauniin värisiä. 

Mä en laittanut muita mausteita enää pippurin lisäks, sillä toi punainen currykastike jossa toi tuna köllötti on tooosi mausteista, hieman jopa tulista. Mut jos duunaat näitä tonnikalasta, joka on ollu vaan vedes tai öljyssä niin mausta makus mukaan. Laita vaikka tilliä! Ois varmana nam.

Lisukkeeks paistoin uunissa ristikkoperunoita, jotta pääsin kunnolla maistaan tota piparjuurisoossia. Love it! Lisäksi myös salaattia kuten kuvista näkyy.

PS. Munhan piti alunperin tehdä lihamureketta tänään, mut jauheliha joka oli merkattu eilen vanhaks menneeks haiskahti epäilyttävälle, joten otin härkää sarvista ja aloin ihmettelee tota currytunaa.

PPS. Huomenna jo perjantai. Hulahula!Ei kommentteja: