11.4.2015

Kylmäsavulohirullat Ruisnachoilla


Tässä semmoset herkut, joita kukaan (ei siis ku-kaan) voi syödä vaan yhtä kipaletta. Epäluuloisimmatkin ekaks maistaa yhden ja sitten käsi hamuaa jo lisää.

Tee näitä tarjolle kevään juhliin, kesän juhliin, syksyn juhliin tai talven juhliin. Lohirullat ruisnachojen päällä on aina paikallaan! (Nachojen sijaan voit käyttää tietty jotain keksejä, hapankorppua, ruissipsejä, ruisnappeja tai mitä vaan ikinä keksit.)


Lohirullat Ruisnachoilla
(Mitoista viis! Tee mausteista tuorejuustoa niin paljon kuin tarvitset ja mausteiden määrät maun mukaan! Jos tätä jää yli niin eipä hätää, tämä sössö on hyvää leivän, näkkärin, hapankorpun tai pottujen päällä sellaisenaankin.)
 
Täytteeseen tarvitset:
- maustamatonta tuorejuustoa
- suolaa/aromisuolaa/herbamaarea
- mustapippuria
- tilliä ja ruohosipulia (kuivattua taikka tuoretta)
- sipulijauhetta
- piparjuuritahnaa
(jos sulla ei ole piparjuuritahnaa, niin laita hieman esim. dijon-sinappia taikka jotain muuta sinappia)
- sitruunan mehua

Lisää mausteet tuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista makua matkan varrella, jotta siitä tulee täydellinen!

Ja näin homma hoidetaan loppuun:
Asettele kylmäsavulohisiivuja tuorekelmun päälle niin, että siivut muodostavat suorakaiteen muotoisen alueen. Laita palat hieman toistensa päälle saumakohdista, jotta täyte ei heti tursuile ulos.

Sivele kauttaaltaan pinnalle antoisat määrät tuorejuustoseosta. Rullaa koko hoito rullaksi kääretortun tapaan ja paketoi se tuorekelmuun nätisti. Sujauta rulla pakastimeen hetkeksi, sillä vastakääräisty pehmeä rulla on hieman sotkuinen siivutettava. (Mun rulla oleili pakastimessa noin 20 min ja oli ihan suht helppo siivaloida. Kannattaa ottaa käyttöön se terävin veitsi!)

Siivuta pakastimessa jykevöitynyt rulla näteiksi siivuiksi ja aseta ruisnachojen päälle. Nupiksi vielä rouhaisu pippuria tai tillin varsi koristeeksi ja homma on valmis.

Enjoy!

Ei kommentteja: