28.7.2013

Jättiläisen Runsastäytteiset Jauhelihariisipasteijat


Pasteijat on nam! Varsinkin jos täytteet erottaa taikinan joukosta, eli sitä on riittävästi. Myös se on suotavaa että täytteen koostumuksen kykenee päättelemään - jos ei ulkonäön - niin vähintään maun perusteella. Nämä pasteijat ovat kaikkea sitä, toisin kuin jotkut valmiina ostettavat luomukset, joista ei ilman pakkauksen tietoja erota onko ne muka jauhelihaa vai lohta sisältäviä. Näin valmistat jättikokoiset pasteijat:

Jättiläisen Runsastäytteiset Jauhelihariisipasteijat
- 400g jauhelihaa (ihan mitä jauhelihaa vaan haluat)
- 2dl riisiä keitettynä (jonka jälkeen sehän turpoo niin perkeleesti, että sitä on yhtäkkiä kauhee määrä)
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- mausteita
- kuusi levyä (eli yks paketti) lehtitaikinaa pakastealtaasta

1. Paistele jauhelihat hienonnetun sipulin kanssa ja mausta HYVIN, eli niin että saat siihen makuja. Laitoin perusjuttuja kuten: grillimauste, paprikajauhe, valkosipulijauhetta pikkasen, suolaa, pippuria, jne.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Käytin itse setä benin kymmenessä minuutissa valmistuvaa basmatiriisiä. Laitoin kattilaan 4dl vettä ja viskasin sinne 2dl riisiä tekeytymään.
3. Sotke riisi ja jauhelihat keskenään -> tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä mausteita
4. Riko sekaan yks tai kaks kananmunaa, joka pitää täytteen koossa paremmin tulevaisuutta ajatellen.
5. Ota lehtitaikinalevy ja painele/kauli/venyttele se jonnin verran isommaksi, jotta sen sisuksiin mahtuu enemmän täytettä. Älä niin ohueksi sitä venytä, että se repeilee sentäs.
6. Levitä täytettä aivan mahottoman iso määrä toiselle reunalle levyä ja käännä sitten täytteetön puolisko päälle ja painele taikina nätiksi taskuksi. Painele tarkkaan saumat kiinni ettei ne ala repsottaan uunissa.
7. Laita iso jättipasteija uunipellille ja painele siihen haarukalla paljon reikiä joista ilma pääsee uunissa ulos ja pasteija ei pääse räjähtämään.
8. Tee tämä kaikille kuudelle lehtitaikinalevylle ja laita 225 asteiseen uuniin, kunnes ne näyttää siltä miltä pitääkin. Siihen meneepi aikaa n. 15 minuuttia tai kauemminkin, mutta älä ajasta välitä niin paljon kuin pinnan kauniista rusketuksesta. Eli ota uunista pois kunnes ovat pörfektomundot ulkonäöltään.

PS. Joudut todellakin tunkemaan pasteijat täyteen täytettä, että saat koko tuon määrän täytesotkua käytettyä kokonaan. (Mulla jäi pari lusikallista yli.) Älä silti hätäänny jos täytettä jää paljonkin jäljelle. Voit pakastaa sen seuraavaa kertaa varten tai sitten nautiskella sen semmoisenaan. Se on nimittäin ihan tosi hyvää! 

PPS. Tsekkaa kuinka löysin marjoja mökiltä. Vadelmat oli pakko syödä tosta vaan, mutta täytyy hieman miettiä mitä punaherukoista tekis. Tai siis piirakkaa tietty, mutta minkälaista.

Ei kommentteja: