6.7.2013

Calzone & Levällään Oleva Calzone


Tässä tämmöst osastoa, että katsotaan mitä tarpeita on ja tehdään niistä. Siispä väänsin nopeesti taikinan (siis semmonen normaali pizza- tai sämpylätaikina) ja eihän se ehtiny noustakaan ku 10min, kunnes vetäsin letuks sen ja täytin calzonet näin:

Päivän Calzone
(Alkuhuomio: Kuten tiedät, voit täyttää calzonen ihan millä haluut! Täytä vaikka kymmenen markan seteleillä! Mä täytin tänään näin:)
- paistettu ja maustettu jauheliha (+sipulia)
- paseerattua tomaattia
- tuore herkkusieni pienenä silppuna
- ananaspaloja
- pari murua aurajuustoa
- pizzamaustetta
- valkosipuli
- (voi pers unohin bbq-soossin johon oon nuts about!)
---> Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ällön näköiseks mössöks.

(Jauhelihan asemasta voit laittaa tonnikalaa, salamii, kinkkua, kanaa, katkarapuja, lenkkimakkaraa. Ihan mitä vaan sulla on tai mikä sulle maistuvi. Tai tee kasvisversio!)


Kauli tai painele taikina pizzan kokoseks letuksi ja levitä täytettä toiselle puolelle, käännä toinen puoli päälle ja runttaa puolikuun muotoinen komistus reunoilta kiinni tiukasti. Tee puukolla pari reikää, jotta höyryt pääsee paistuessa pihalle.

Jos et haluu vetää täytettä sisään niin läpyttele taikina vaan tasaiseksi ja iske mössö siihen päälle. (Mut sit se ei oo ehkä enää nimeltään calzone hmmm) Päätä itse kuinka paksun taikinakuoren haluat. Mun makuun on mahd. ohut kuori. Paistele uunissa 200 asteessa kunnes näyttää valmiilta. Mulla meni siihen n. 20min

Hyvää safkaa lauantain telkkari- tai elokuvailtaan.

Ei kommentteja: