18.7.2013

Kananuudelikeitto (feat. pinaatti)


Tänään on aika täydellinen päivä leikkiä syksyä (ihan vaan tän yhden päivän ajan for now!). Iltapäivästä lähtien on mättäny vettä, eikä lämpöö ole ees kahtakymppii. Jotenka!!! Tein kananuudelikeittoo, josta tuli niin niin hyvää. Jos ois vähän vielä kylmempi ulkona, niin tätä olis vielä tunnelmallisempi ryystää lusikasta sisällä lämpimässä. Näin tein tällä kertaa:

Kananuudelisoppa
- Ruskistele ensin au naturellit (eli ei marinaadissa lilluvaiset) broilerisuikaleet ja lappaa kattilaan sen jälkeen seuraavat ainekset:
* porkkanaa pieninä paloina
* maissia pakastepussista
* kasvissuikaleita pieni määrä (niitä mitkä jäi yli kasvispiirakkaa tehdessä)
* punaista paprikaa pieninä paloina
* sipulia (nippusiplaa tietty)
* mausteita kuten curry, suola, pippuri, pari tilkkaa soijakastiketta, pieni tippa hunajaa, paprikajauhetta, persiljaa (kuivattua tai tuoretta)
* jos haluut hiittiä niin iske mukaan myös chilii
* jos et jo hölvänny liikaa suolaa niin laita kanaliemikuutio tai joku fondyyycheffin nappi makua tuomaan
* ja sit perään paljolti valmiiks vedenkeittimessä kiehuvaks kuumennettua vettä

- Keittele jonnin aikaa kunnes jäässä olleet lämpenevät ja kaikki ainekset kypsyvät.
- Lisää sekaan vasta lopuksi munanuudeleita + tuoretta pinaattia kokonaisina lehtinä


Huom! Jos meinaat että soppaa jää yli ja sua ällöttää sitten jälkeenpäin liian löllyiksi muuttuneet nuudelit, niin kypsennä ne erikseen ja lisää sitten vasta lautaselle. Nuudelien sijaan voi myös käyttää mitä vaan pastaa. Taikka jättää pois kokonaan.

Lapioi soppakuppiin mukava määrä soppaa ja dippaa jotain namia leipää niin kyä kelpaa. Niin ja hei, kesän on pakko tulla vielä takasin, nythän on vast heinäkuun puoliväli. B)

Ei kommentteja: