23.7.2013

Tomaattiset Lihapullat (uunissa)


Safkablogi on nykyään Safkablogi.fi! Jepajee! Sen kunniaksi syödään mitäs muuta kuin lihapullia ja pottumuussia. Tietenkin.

Tämänkään herkun valmisteluissa ei hermo ehdi kauaa lyhytpinnaisilla sulaa, joten suosittelen että teet tätä viimeistään tulevana viikonloppuna. (Ja PS. Tätä on superhelppo tehdä vaikka ihan hemmetinmoinen määrä kerralla. Jos sulta vaan löytyy tosi iso uunivuoka)

Tomaattiset Lihapullat uunissa
- Tee omalla tyylilläsi lihapullataikina! Osaat taatusti tehdä makoisan. Mulla taikinan koostumus aina vaihtelee, tällä kertaa se syntyi näiden ainesten yhdistelmällä:
*jauhelihaa
*kuivattua sipulia
*kananmuna
*mausteita: paprikajauhe, grillimauste, suola, pippuri, valkosipuli, bbq-soossi
*korppujauhoja
*tiraus maitoa
*kuivattua persiljaa

-Pyörittele taikinasta mukavan kokoisia pullia ja lado ne vieri viereen öljyllä siveltyyn uunivuokaan. Valitse vuuan koko lihapullien määrän mukaan. Mun taikinasta tuli tasan 15 lihapullaa, jotka sitten kansoittivat mukavasti tommosen pienehkön vuuan.

- Kaada päälle mieluistasi pastakastiketta. Mulla oli vaan paseerattua tomaattia, joten maustoin sitä vaan vähän sitten suolalla ja pippurilla. Lorauta pari viivaa oliiviöljyä vielä lopulta päällimmäiseksi ja upota yksi tai useampi valkosipulinkynsi kastikkeeseen suurehkoina paloina.

- Paistele uunissa 200 asteessa n. 45minuuttia tai kunnes luulet pallukoitten olevan kypsiä.

Kun oot saanut lihapullat uuniin, voit laittaa vaikka potut kiehumaan ja tehdä lisukkeeksi pottumuussia. Jos ei muussi kuitenkaan maistu niin keitä vaikka spagettia. Jos sekään ei kelpaa, niin halkaise tuore patonki ja väännä oma mehevä meatballsubi. Toooosi hyvää ja helppoa kotiruokaa varsinkin niille, jotka haluu viettää mahdollisimman lyhyen ajan kokkaushommissa. Piis änd lööv!


Ei kommentteja: