19.7.2013

Etanat ilman etanapannuu


Oon tähän asti tehny etskut eli ellut eli etanat aina etanapannussa. (Safkabloggailinkin siitä alkuvuodesta.) Moni etanapannuton kuitenkin miettii, että voiko niitä tehdä ja kokeilla ilman sitä outoa pannua ja vastaus on tietenkin kyllä. Itsekin tuli pohdittua moista, enkä uskaltanut alkaa tehtailemaan elluja ennen kun hommasin pannut. (Raflassa olin toki maistellut ja tykännyt.)

Esimerkkinä toimien tein tänään ellut tommosessa pienessä minikokoisessa uunivuuassa, joka monelta etanapannuttomaltakin löytynee. Elikkä hei: jos kaupat on vielä auki niin haeppas sieltä: purkki etanoita, voita, persiljaa, valkosipulia, aurajuustoa ja patonkia. Pääset maukkaitten etanoitten makuun hetkessä!  

Mun etskut on niin vihreet, koska laitoin PALJON persiljaa ja silppurilla vedin kaikki ainekset yhteen mössöön. Jos vihaat tätä mun maustevoita, niin tee oman makus mukaan. Vaihda aurajuusto johonkin toiseen juustoon jne. Mut jos teet kuten minä niin tee näin: 

Etanat ilman etanapannua
- Sotke hieman pehmentyneen voin sekaan oman maun mukaan murskattua valkosipulia, hienonnettua persiljaa ja aurajuustoa. (Siin on sulle maailman paras maustevoi by the way.)
- Avaa etanapurnukka ja kaada liemet pois.
- Asettele etskut vieriviereen pieneen uunivuokaan.
- Sivele isot määrät maustevoita pullukoitten etanoitten niskaan.
- Laita ellut 250 asteiseen uuniin kunnes pinta on ruskistunut ja nam! :) Ottaa aikaa noin 10min. Varo ettet käräytä!
- VALMIS!

Nautiskele dippaamalla rapeaa patonkia sulaneeseen voihin ja heittelemällä etanat suuhusi. Mulla oli ihan joku normaali esipaistettu patonki, jonka päälle lisäsin noin 50 kiloa unikonsiemeniä niin ja seessamei myös!PS. Tossa yhdessä pienessä purnukassa on etanoita noin miljoona. (No ei nyt ihan, siinä on etanat noin kolmeen pannulliseen. Pannuun menee 6kpl.) Jos et käytä kaikkia kerralla, niin ei se mitään. Itse olen laittanut ylijäämäetanat pakastuspussiin ja heittänyt pakasteeseen. Oon myös joskus tehnyt pannut valmiiksi asti voineen päivineen,  laittanut pakastepussin suojaksi ja pakastanut. Sitten se on superhelppo heittää uuniin kun tulee elluhimo. :)

PPS. Jälkkäriks tein tässä vähän myöhemmin All Fruits!! -smoothien. Siihen heitin: banaanin, muutaman viinirypäleen, kaks nektariinia (ilman sitä kivee) ja lorottelin appelsiiniverigreippituoremehua messiin. Lurps. Tosin oon nyt just jo melko täynnä. Ja hei, mun uus lemppari lasi. :D


PPPS. Ja hei tässä alla vielä kuvia etanoista ennen uunia:


1 kommentti:

siriina kirjoitti...

haluaisit ehkä editoida tätä http://www.safkablogi.fi/2013/07/etanat-ilman-etanapannuu.html

reseptissä lisäät patonkiin 50 kiloa siemeniä ;)