sunnuntai 18. elokuuta 2013

Raikas Sitruunatorttu



Joskus riittää että kuulee sanan sitruuna ja heti tulee jo kieleen se semmonen kirpeä olo. Tykkään sitruunaisista leivonnaisista hullun lailla! Tänään koklasin tämmöstä sitruksista torttua, joka on todella helppo, mutta herkullinen.

Nappasin yhdeltä mun lempparikokkaajalta idean tähän torttuun ja muokkasin ihan pikkuriikkisen reseptiä. Tämän tortun tekoon innoittaneen Lauran videon ja reseptin löydät täältä: Citrus Custard Tard

Raikas Sitruunatorttu

Tee murutaikinapohja tai mieluisesi torttupohja, taikka osta kaupasta valmis. Ostin pakastealtaasta onkimani Pirkan murotaikinan ja levittelin sen pyöreään piirakkavuokaan, niin että taikina nousee myös reunoille. Kaikista paras olis se, että viittis kaulia sen tasaiseksi ja aikasta ohueksi ja sitten iskee se vuokaan. Paistoin pelkkää piiraspohjaa uunissa 150 asteessa 15 minuuttia ja sillä aikaa tein täytteen:

Täyte:
- 4 kananmunaa
- 1,75 dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- yhden sitruunan ja yhden appelsiinun mehut ja kuorta raastettuna
- lisäksi sekä sitruuna- että limemehua pullosta (taikka vastaavasti voit puristella useamman hedelmän mehut)

- Kaada kuohukerma kulhoon ja vispaa käsipelillä sitä hetken aikaa, jotta se hieman paksuuntuu niin ettei se ole ihan lirua. Älä kuitenkaan vispaa sitä kermavaahdoksi! Semmoseks löysäksi mössöksi vain.
- Lisää sekaan kananmunat ja sekoita hyvin
- Lisää sokeri ja vaniljasokeri
- Kaada sekaan sitruunasta ja appelsiinista puristamasi mehut ja raastamasi kuoret
- Tarkista maku, jonka jälkeen todennäköisesti haluat lisätä enemmän sitruunaisia makuja. Itse lisäsin isolla kädellä sitruunamehua sekä limemehua pullosta.

*Randomlisäys: Raakaa kananmunaa maistelemalla tuskin onnistuu tappamaan itseään. (?)*

- Ota 15 minuuttia paistunut piiraspohja pois uunista ja kaada täytesekoitus siihen. Siirrä varoen takaisin uuniin ja paista 150 asteessa 45 minuuttia.
 - Anna jäähtyä täysin ja paranee vaan jos malttaa viilentää jääkaapissakin. Tarjoile kermavaahdon kera ja koristele tomusokerilla. Meikäläinen koristeli vaniljasokerilla kun en löytäny tomusokeria kaapeistani.

Ja siis: Nam! Tuli nimittäin tosi sitruunaista.

8 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Varmasti hyvää piirakkaa, siltä nimittäin näyttää. :)

mapsu (www.safkablogi.fi) kirjoitti...

Oli hyvää! Tai siis on edelleen kun just mussutin palasen taas. Vakoilin teikäläisen blogissa. Tarttee ite koittaa joskus suklaista hyydykekakkuu, koska ei oo tullu vielä testattua. Ihme leivoskeluvimma ollut havaittavissa.

piitu kirjoitti...

tein tätä eilen ja ihan fakin hyvää! paras torttu aikoihin! naaaamnomnomnaaaamam!!

mapsu (www.safkablogi.fi) kirjoitti...

Ai teit?? Oon myös miettiny että tekisin uusiks mut mul ei oo koskaan kermaa. Pitäs muistaa ostella!

piitu kirjoitti...

teen tänääkin tän viikonlopuks. en haluu tehä enkä syödä enää muuta koskaan!

piitu kirjoitti...

paitsi et teen myös helliksen tunapiirakan.

mapsu (www.safkablogi.fi) kirjoitti...

Ai teit! No kai toi on terveellist kun siin on munaakin. Laitatko kermavaahtoo??? Mitähän itte tekis viikonloppuna hmm

piitu kirjoitti...

Taas on torttu uunissa :D! Joo joskus ollu kermavaahtoo, mut ny ei oo! Koristelen sen tomusokrulla.