3.7.2013

Mansikkatorttu (Nam!)


Nyysin Valion sivuilta torttupohjan ohjeen ja tuli mainion mukava torttupohja aikasta nopeasti. Oon muistaakseni kerran maistanu semmosta kaupasta valmiina ostettavaa torttupohjaa ja se oli tosi rakeinen koostumukseltaan ja siinä oli outo sivumaku! :/ Älä ostele niit, tee oma!

Ainut mitä tuohon muutin oli se, että 1dl vehnäjauhojen sijaan laitoin ½dl vehnäjauhoja ja ½dl pottujauhoja. (Voi laittaa myös pelkästään perunajauhoja 1dl jos tahtoo!) Tämä sikski, koska yleensä teen tämmöset pelkällä pottujauholla jolloin tulee TODELLA pehmeä ja murea koostumus. Nyt laitoin fifti-fifti, koska halusin että tämmönen torttupohja ois kuitenkin vähän myös napakka ja vehnis tekee siit just napakamman. Taivas tietää mimmonen tosta tulee pelkällä vehnäjauholla, mutta siis varmaan ihan mainio tulee niinkin! Tein tän pohjan kotona pikapikaa, sit otin vispikerman ja mansikat ja tortun kainaloon ja painelin äiteen luokse viimeistelemään kakun.

Torttupohja
2 isoo munaa (tai jos sul on pienet munat niin laita 3kpl)
1 dl sokeria
½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
(laitoin lisäks vaniljasokruu vähän!)


Vatkaa munat ja sokru vaahdoksi, sekota muut ainekset keskenään ja lisää ne sekaan siivilän läpi sitten kun munasokerivaahto on semmonen pysyvä ja hyvä. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan (tai leivinpaprulla vuorattuun vuokaan) ja paistele 175 asteessa 13-15min.

The orkkis ohje on täällä: http://www.valio.fi/reseptit/helppo-kesakakku/

Ennen vispikermavaahtoa ja mansikoita sivelin torttupohjalle äitin tekemään raparperimansikkahilloo. Pohjaa kantsii kostuttaa kauttaaltaan jollain, että sen saa mehukkaammaks. Oon kostuttanu kakkupohjia yleensä jollain mehulla. Sivelemällä mehua pullasudilla pintaan taikka sitten ruokalusikalla lirutellu mehua ympäriinsä. Älä nyt liikaa kuitenkaan kostuta.

Kesän helpoin, nopein ja raikkain torttu! :)

2 kommenttia:

Lillis kirjoitti...

Onpas mehevän ja hyvän näkönen! :)

mapsu kirjoitti...

Jeps, on kyllä oivallinen torttupohjaresepti tuo :]