21.10.2014

Broileripyörykät Tomaattikermakastikkeessa (uunissa)


Ah ja nam! Tein tommoset namipyörykät eilen ja tässä juurikin syön leftovereita! Kandee tehä tämmösii sikäli mikäli olet broikkupyöryköitten ystävä. Paras lisuke on mun mielest spagetti, mut miksei esmes keitetyt potaatit tai pottumuussikin menis tän sörsselin kera.


Broileripyörykät Tomaattikermakastikkeessa (uunissa)

Pyöryköihin tarvitset:
- 250g broilerin jauhelihaa
- 1 muna
- 0,5 dl korppujauhoja (noin suunnilleen)
- puolikas sipuli tai sipulijauhetta tai kuivattua sipulirouhetta
- mausteita makus mukainen määrä: suola, pippuri, curry, broikkumauste, liraus hunajaa, kuivattua persiljaa, valkosipulijauhetta (tai sit pilkot valkosiplaa) ja hieman chilimaustetta
- 1 rkl oliiviöljyä

Sörssää kaikki ainekset yhteen niin että saat mojovan lihapullataikinan. Jos tuntuu liian lörtiltä niin lisää korppujauhoja ja jos liian paksulta niin laita liraus maitoa tai vaikka vettä.

Pyörittele pulliksi ja asettele kauniiseen riviin mieluiseesi uunivuokaan (kuin köyhän talon porsaat). (Itse käytin maksalaatikon kokosesta vuoasta yhtä kokoa isompaa vaihtoehtoa. Eli se semmonen kertakäyttövuoka.) Siihen mahtui nätisti n. 15kpl näitä palleroita, eli koko taikina. Tämän jälkeen tee kastike:

Kastikkeeseen tarvitset:
- n. 200g tomaattimurskaa
- n. 1-1½ dl ruokakermaa
- mausteita maun mukainen määrä: Käytin samoja mausteita joita heitin pullataikinaankin! Maista pieni tippa sormenpäällä, jotta suolaa ja kaikkee on sopivasti
- ehkä liraus öljyä tähänkin

Sekoita jossain kipossa kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja lusikoi sitten vuoassa mököttävien broikkupullien niskaan. Voit halutessasi siivaloida päällimmäiseksi vielä mozzarellaa taikka vaikka ihan juustoraastetta. (Ei pakko)

Paista 200-asteisessa uunissa keski- tai alatasolla 45min tai vaikka 50min kunnes pullerot ovat kypsyneet.

Keitä odotellessa spagettii tai potut ja pian pääsetkin sitten syöntihommiin!

Soooo good!

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tänään tein näitä, ja ihan huippuhyviä!!! Kannattaa kokeilla, näistä taitaa tulla meidän lemppariruokaa. Kiitos ohjeesta!!!

Unknown kirjoitti...

Tänään tein näitä, ja ihan huippuhyviä!!! Kannattaa kokeilla, näistä taitaa tulla meidän lemppariruokaa. Kiitos ohjeesta!!!

mapsu kirjoitti...

Olkaa hyvä! Kiitos hyvästä kommentista! <3

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tuota mutta enemmän kermaa koska mureketaikina 400g jauhelihaa ja leivitin pyörykät ruisrouheella saa nähdä tulleeko hyviä.

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyviä