8.7.2013

Grillipannulla: Jukurttimarinoitua Broileria ja Kasviksia


Olihan mulla kiljuva nälkä, mutta tää safka on varmaan normaalissa nälässäkin herkkua. Supernälkäisenä kun saa jotain eteensä, niin se tuntuu aina olevan parasta mitä oot koskaan syöny. Vai ei vai? No, siinä kuitenkin tarvittava määrä peen jauhantaa, sillä tässä tulee tietoja siitä miten teet jukkemarinoituu broikkuu:

Jukurttimarinoitua Broileria & Kasviksia
Tee eka marinadi broikulle sekoittamalla seuraavat ainekset keskenään:
- maustamatonta jukurttia n. 2dl (mä käytin ihan vaa AB-jukurttii.. voi käyttää ihan mitä vaan!)
- pari teelusikallista eli tirausta sitruunamehua
- suolaa
- currya
- mustapippuria
- valkosipulimaustetta
- luraus oliiviöljyy
- ynnämuita mausteita jotka sun mielestä tähän passais. Itsehän murustelin sekaan myös noit Ikean röstad lökejä, eli kuivattua sipulia.

---> Laita broilerin ohutfileet ja tämä marinadi pussiin ja anna marinoitua 10min. AIVAN! Se on ihan tarpeeks.
---> Sit ota broikut pussista ja anna enimpien marinadien valuu pois ja iske kuumalle grillipannulle TAI ihan oikeaan grilliin. Älä grillaa näitä tuntitolkulla, vaan sillai hyväks ja kypsäks. Mikäli jätit marinadia jemmaan, voit sivellä sitä grillaantuvien fileiden pintaan jos siltä tuntuvi.


Lisukkeet
Lisukkeeks paistelin pannussa suolalla ja pippurilla maustettuna seuraavia herkkuja:
- kesäkurpitsaa
- munakoisoa
- suippopaprikaa
- nippusipuli
- herkkusieni
- koristeina röstad löökkii ja sipulin vartta

Että tätä tällä kertaa! Oli muuten eka työpäivä tänään loman jälkeen. Oi voi ja voih, mutta niinhän se on että ihminen on luotu töitä tekemään. Nyt turautan kaffet!

PS. Ainiin hitto, melkein unohdin: maistoin kanapalan kanssa nyt hiukan sitä Ikean piparjuurisoossia. OMNOM! Siihen ois kiva dipata ranskanpottui. Kantsii ostaa sitä! Kuten sitä sinappiakin. Ja kaikki jotka on menos tulevaisuudessa Ikeaan: Ostakaa mulle sitä ni maksan kyl takas. Tänks!

Ei kommentteja: