27.7.2013

Safkablogi testaa: Nescafe Dolce Gusto Circolo -kapselikahvinkeitin (about 6kk kokemukset)Miten sitä pystyis elämään enää ilman kahvia? Ainakin aluks ois vaikee totutella olemaan ilman. Töissä tulee hörppästyä muutama kupponen päivän aikana, mutta mulla ei kyl ees sitten kotona töitten jälkeen illemmalla paljon kahvihammasta kolota. Viikonloppuna tulee parit kolmet kahvit ryystettyä päivässä.

Mokkamasteri tekee parasta normaalia kaffea! Se on mun mielipide. Mulla on ollut pari jotain randomia kahvinkeitintä, mut melkosta kuravettä niistä tihkuu verrattuna mokkamasteriin. Voipi johtuu siitä, että makunystyrät ovat tottuneet mokkikseen niin töissä kuin vieraisillakin.

NYT ASIAAN, eli siis...

Hankin noin puoli vuotta sitten Nescafen -kapselikahvinkeittimen ja se on aivan älyttömän kätevä meikäläiselle. Ärsytti alkaa keittelemään yhtä kahvikupillista ittelleen normaalilla kahvinkeittimellä, kun makukaan ei ollut koskaan kohdillaan. Ja koska vain viikonloppuisin todella tarvitsen kahvia kotona ollessani, niin kahvinpurutkin väljehtyivät aina kaapissa.


Tässä listat mun punaisen Nescafen Dolce Gusto Circolon hyvistä ja huonoista puolista

Plussia:

+ Maku: nam, herkkukahvia kotona! (Olen löytänyt omat ehdottomat suosikkini! Selostus niistä alimman kuvan alapuolella.)

+ Helppo, nopea, kiva tehdä vain yksi kuppi kaffea itselleen!

+ Kätevä ois myös tehdä kaksi kuppia tai enemmän, eli hyvä myös muille kuin yksineläjille toki!

+ Kapseleissa maku pysyy kohdillaan (toisin kuin avatussa kahvipakassa joka mulla aikoinaan säilyi monta kuukautta jolloin kahvin maku tuli aivan kamalaksi).

+ Makuvaihtoehtoja on melkoinen määrä! Laajimpiin makuvalikoimiin olen törmännyt isoissa marketeissa.

+ Toimisi myös mukavasti normikahvinkeittimen rinnalla niin, että kapselilla teihtäis silloin tällöin herkkukaffet ja kaakaot.

+ Kapseleista löytyy myös jäätee ja jääkahvikapseleita. (Tosin mun makuhermot ei pitäneet jääkahvista ihan hirveesti ja teetä en koe tarpeelliseksi kokeilla. Mut joku varmaan tykkää!)


Miinuksia:

- Joissain pienissä lähikaupoissa ei ole kapseleita myynnissä.

- En ole törmännyt kokoelmapakettiin, jossa olisi maistiaisia erilaisista kahveista. Välillä nääs pelottaa ostaa kokonainen paketti jotain kapseleita kun ei tiedä, että tykkääkö siitä.

- Moni miettii yksittäisen kahvikupillisen hintaa. Kapselipakkauksen hinta vaihtelee reilusta viidestä eurosta johonkin melkein seitsemään euroon suunnilleen. Kahvimausta riippuen pakkauksessa on 8 tai 16 kupillista. Eli yhden kupillisen hinta ois jotain about 0,40 € ja 0,80 €. En välttämättä raaskisi hörpötellä tätä joka päivä monta kuppia päivässä, mutta en koe ongelmana jos huitasen muutaman kupillisen viikossa. Hinta tuntuu siinä kohtaa enemmän jos taloudessa asuu enemmän väkeä jotka päivittäin herkuttelevat jokainen muutaman kupillisen.

- Enemmän kaloreita kuin normaalissa kahvissa!!!!!! Kääk! *paniikki* No, eipä hätää onneksi, koska tätä en juo joka päivä montaa kuppia. Lisäksi valikoimissa on kahveja joissa on 40kcal kupissa joka on vähän verrattuna joihinkin joissa on heittämällä yli 100kcal per kuppi. Kaloritietoisten kandee tietty syynätä niitä lukemia pakkausten kyljestä


BOTTOM LINE:

Suosittelen laitetta kaikille kahvin ystäville. Ja varsinkin teille jotka tykkäätte herkkukahveista. Ehkä semmosen ei kantsi ostaa tätä, joka ei koskaan kahvilassakaan ota muuta kuin normia juhlamokkaa. Tää on hyvä jos juo kahvia kotona yksin ja harvakseltaan. Hyvä ostos myös heille, jotka välillä tahtoo leikkiä kahvilaa kotona ja hemmotella itseään ja perhettään ja ystäviään. 

  
Tässä kuvasta näkyy meikäläisen suosikit. En oikeestaan muuta juonutkaan kuin café au laittia jonkin aikaa, mutta sitten nappasin skinny latten jo on toooosi nam. Niissä kummassakin about 40kcal per kuppi muistaakseni. Sitten nuo kaks muuta kapselia ovat kaakao sekä hieman kahvilla höystetty kaakao. Tilasin oman kapselimasiinani netanttila.comista ja siinä tuli mukana yhteensä 10 kapselia. Tuli maisteltua esim espressoa, joka on edelleen aivan liian tumua mulle.

LISÄYS 28.12.2013: Uus suosikkini: LATTE MACCHIATO! :P~ 


(Disclaimer: Kuten aina, kaikki kirjoittamani mielipiteet ovat omiani. Ostin itse kapselikeittimen ja valitsin itse mistä sen ostin. Olen myös ostanut kaikki kapselit itse ja juonut ne ihan itse.)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli juuri hommattua tämmöinen Dolce Gusto kapistus, tuo latte macchiato on melkoisen hyvää!

Vanha kahvinkeittimeni on moccamasterin termoskeitin, joka tosin on ollut laatikossasan varastoituna viimeiset vuodet.. tämän kapineen myötä on tullut enempi juopoteltua kahvia, kun tekeminen on niin nopeaa, ja maku rökittää pikakahvit mennentullen.

mapsu kirjoitti...

Todellakitodellaki! On aika nannaa toi macchiato, mut nimenomaan se pelkkä latte macchiato eikä se mikä on maustettu vaniljalla. Ostin sitä nääs vahingossa tos kerran ja en pidä siit! Liian makiaaaa. =)
Saapahan nähä mikä on seuraava lempparimaku, sikälimikäli näkyis jotain tosi mielenkiintoista uutta makuu. Ooko maistanu sitä jotain Americanoa tms?

Jussi kirjoitti...

Americanoa näkyi olevan tuossa lähikaupassa, mutta jäi vielä toistaiseksi hyllyyn.

Pläräilin nescafen nettikaupassa noita eri makuja "suu vaahdossa", pitänee tilata tässä lähiaikoina kunnon satsi kerralla. Lungo ja Dark Temptation ainaskin lähtee tilaukseen, ja varmaan moni, moni muukin!

https://www.dolce-gusto.fi/FI/Kauppa/Maut/Pages/Maut.aspx

mapsu kirjoitti...

Aijaa! Kerro sit oliks hyvvöö. Mikähän noist kaikist mauista ois niiku lähimpänä normaalii kahvinkeitinkaffii hmm