maanantai 19. lokakuuta 2015

Pinaattirahkaletut (Proteiinipitoiset Pinaattiletut)


Laitoin joskus männä vuonna ohjeen superherkullisiin plättyihin, jotka kelpaa myös vähän tarkempaa ruokavaliota noudattaville. Tässä täysin sama ohje, mutta pinaattiversio. (Porkkanaplättysistä lupaan olla tekemättä omaa postaustaan!)

Linkki aiempaan postaukseen: Rahkaletut

Nää pinaattiset kaverit oli tosi mehevän muhevia ja herkullisia pulmupuolukan kera ahmittuna. Itse tosin tein vaan puolet taikinasta pinaattiletuiksi. Loput jätin ilman pinaattia ja lisäsin vähän enempi sokruu ja vaniljasokeruu ja maiskutin mansikkahillon kera. Tässä kuitenskii nyt vaan pinaattilettujen resepti var så god:

Pinaattirahkaletut
Tarvitset: 
- 200g rahkaa (tai jos sul on 250g tötsä, sekin käy)
- 4 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- ripautukset suolaa
- pienempi ripaus sokeria
- 6 sulatettua pinaattikrokettia pakastealtaasta taikka tuoretta pinaattia pieneks hakattuna

+ voita/öljyä paistamiseen
+ puolukkahilloa/pulmupuolukkaa lisukkeeksi

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja paistele pannulla. Mä tykkään paistaa tommottisia pieniä lettuja. Taikina on sen verran paksua ja mukavaa, että pystyt helposti kaatamaan pannulle kolme pientä taikinalänttiä ja näin ollen saat paisteltua kolme pientä lettua kerralla.

Tästä annoksesta tulee about 15 pienehköä, mutta melko paksua lettua. Saat tietty useampia, jos päätät tehdä ohukaisia.

Heitä huiviin puolukkahillon tai -survoksen kera. Nam -iiii!

Ei kommentteja: