3.7.2013

Juustoburgersalaatti BBQ-potkulla


Tee tämmöstä tänään! Hakkaa mäkkärin yms mönjät. Ite kun tekee, on maut tietty parempia ja voit lisätä omia lempparimakujas. Mä lorautin piffitaikinaan BBQ-kastiketta ja muita mulle mieluisia juttuja. Salaatissa on aika lähelle semmoset kasvikset, joita löytyy normaalin hampparinkin välistä. Kaloreitakin tässä on varmaan vaan puolet siitä mitä esim. jossain hampurilaisateriassa on. Juomaksi tietty: maito! Näin mää tein:

Juustoburgersalaatti BBQ-potkulla
Burgertaikina (tästä tein kaksi paksua aika isoo piffii)
- 200g naudan jauhelihaa
- 1 pieni dikki eli muna eli egg
- puolikas sipuli
- 1 valkosipulin kynsi pieneks pilkottuna
- ripaus korppujauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- chiliä pilkottuna
- grillimaustetta, paprikamaustetta, jauhelihamaustetta
- liraus (about 1tlk) siirappia/hunajaa tai ripaus sokeria (must!)
- turaus HB:n BBQ-kastiketta (nam)

Muotoile kahdeks isoks piffiks. Lämmitin pannun eka kutosella aika kuumaks, mutta laskin neloselle kun vedin piffit pannuun. Käännön jälkeen laskin kolmoselle ja annoin rauhassa kypsyy sillä välin kun tein salaattipedin tälle komealle pihville. Iske pihvin päälle lopuks cheddarjuustosiivu, taikka jotain muuta juustoa josta pidät. Tai jätä sitten juusto pois vaikka kokonaan, jos oot kunnon rebeli. Juuston lisäks pihville kantsii liruttaa myös BBQ-kastiketta.

Salaattipedillä ei oo muuta kuin jääsalaattia, muutama kirsikkatomaatti, tuorekurkkua, pari cocktailkurkkua ja nippusipulin zibuliosa ja rouhaistua mustapippuria.

Kaada kylmää maitoo mukiis ja ala ruokailemaan. I'm loving it!


Ei kommentteja: