18.7.2014

Safkablogi Testaa: Omenasiiderietikan Terveysvaikutukset (n. 2kk kokemukset)

Alkuhuomio: Tämä ei ole resepti, vaan höpinää omenasiiderietikasta. Kirjoitin aiheesta jo aiemminkin kun olin testiä aloittelemassa. Teksti löytyy täältä sikälimikäli haluat vilkaista sitäkin: Safkablogi Testaa: Omenasiiderietikan Terveysvaikutukset

Mun piti jo aiemmin kirjoittaa tilannekatsaus omenasiiderietikan käytöstä, mutta testijaksoni keskeytyi, sillä lisää tilatessani posti hukkas/hävitti lisätilaukseni ja meni jonkun aikaa ennen kuin sain lisää pulloja kotio. Mutta tässä tulee nyt jonkinmoisia kokemuksia omenasiiderietikasta ja tietoa miten oon sitä käyttänyt.

(Niille jotka ei jaksa lukee koko hommaa tai yhtään eteenpäin, niin: Joo tykkään ja joo tuun käyttää päivittäin jatkossakin, eli suosittelen.)


Omenasiiderietikka Juomana

Meikäläinen on toiminut alkuperäisen suunnitelman mukaan, eli juon päivittäin aineskii yhen omenasiiderietikkadrinksun. Juoma on yksinkertaisuudessaan tälläinen: n. 2 rkl omenasiiderietikkaa isoon vesilasiin/tuoppiin ja loput (n. 3 dl) jääkylmää vettä. Maku on mitä on, mutta siihen tottuu hetkessä. Juon juoman aina pillillä, sillä pelkään et hampaiden kiille ei pidä etikalla läträämisestä pitemmän päälle.

Mietteitä: Ei mulle nyt ainakaan huonompi olo ole tullut. Itseasiassa tavallaan vaikuttaakin, ettei mun sekava massu ole ollut enää niin usein sekaisin. Veskissä saapi juosta melko usein pishillä, mutta oon aika paljon saanut juosta myös siks, että alkuvuodesta aloin ihan tietoisesti muutenkin juoda enemmän vettä pitkin päivää. Haluun ehdottomasti jatkaa etikkadrinksujen juomista, eli tarttee taas tilata uus erä!

Omenasiiderietikka Kasvovetenä

Juomisen lisäks oon käyttänyt omenasiiderietikkaa kasvovetenä. Ostin kaupasta pienen tyhjän suihkepullon ja tehtailen seoksen siihen: yks osa vettä ja yks osa omenasiiderietikkaa. Sit suihkuttelen sitä vanulapulle ja pyyhin sillä jo aiemmin meikistä yms. sonnasta puhdistetut kasvot ennen nukkumaan menoa. Kun kasvot on kuivuneet, lisään seerumia/kosteusvoidetta tms. (En siis poista meikkiä ja likaa tällä, vaan käsittelen nassun yleisen puhdistamisen jälkeen.)

Mietteitä: Tykkään tästä etikkakasvovedestä niin niin paljon! Suosittelen. Saa ihon ns. rauhoittumaan ja selkeytymään. Eli siis ihon väri jokseenkin tasoittuu. Lisäks mustapäät vähenee hienosti! (Tosin just nyt on taas parit näppylät koska on stressii ja hirviää ketutusta.)
Sit en tiedä oonkse vaan mä vai onks kaikilla iho joskus ihan tosi paskan tuntuinen? Semmonen et tekis mieli repii koko naama irti? Ja semmonen et tuntuu et sen on pakko olla joku hormoonihomma tai joku outo juttu? Mul on ollu aiemmin semmost, mut ny ei oo ollu hetkeen sitä inhaa fiilistä iholla. Taivas tietää onko se just tän etikan ansiota, mut en halua lopettaakaan, joten tuun jatkaan tätäkin hupia joka ilta.
(Aijoo! Ja lisäks jos ja kun mul on näppy naamassa, niin pyyhkäsen sen nopsaan etikalla aamulla ennen kun laitan meikkii.)

Omenasiiderietikka Ja Aztec Secret - Indian Healing Clay
(By the way: Tiän et näytän turtlesilta tos kuvassa.)

Kasvovesihomman lisäks on pakko mainita aivan älyttömän ja järjettömän paras kasvonaamio mitä maailmasta löytyy. Eli Indian Healing Clay. Törmäsin tähän netissä (eli YouTubessa) ja tilasin heti netistä (eli Ebaystä, Briteistä). Hinta puolen kilon jauhepurkille oli vaan about 15 euroa ja tosta riittää maskiainesta ikuisuudeks. Siis oikeesti varmaan ikuisuudeks. Naamioo suositellaan käytettävän esim. kerran viikossa, mut rasvoittuneempi ja kökköisempi iho tykkää kyllä jos huitelee tätä naamaan vaikka 2-4 kertaa viikos. Ainakin mä laitan ihan reippaasti varmaan ton 4 kertaa viikossa, koska iho tulee niin kivaksi sen jälkeen.

Purkki on siis pullollaan semmost savijauhetta ja sekoitus tehdään tällä tavalla: ota suunnilleen pari teelusikallista jauhetta ja sit liraus omenasiiderietikkaa sekaan (jos sul ei oo omppusiiderietikkaa, niin laita vettä) ja sekoita siit semmonen mukavan paksu, mutta levittelykelpoinen tahna. Sit vaan otat jonkun puhtaan kivan meikkisiveltimen (tai ihan vaan sormet) ja levität sen ympäriämpäri naamaa. Putelissa on ohjeet ja myös aika määritelty, mutta meikäläinen pitää suunnilleen tunnin verran naamassa, jotta savi ehtii täysin kuivua ja alkaa rakoilemaan naamassa.

Tietyssä kohtaa hommaa alat tunteen naamassa oman pulssisi! Aika älytön tunne eka, mut ei mitenkään epämukava. Lopuksi savi huuhdellaan kaikessa rauhassa pois naasusta lämpimällä/haalealla vedellä ja taputellaan pyyhkeellä kuivaks. Sen jälkeen on facessa kyllä aivan paras olo ikinä! Iho on pehmeä ja savietikkamössö poistaa kaikkii kökköjä naamasta ja vilkastuttaa verenkiertoo. Nassu on punainen jonkun aikaa homman jälkeen (vajaa puol tuntii), mutta olo on best evör!

Suositten niin paljon etten osaa ees kuvailla kuinka paljon tätä suosittelen. Varsinkin jos on rasvainen iho, mut muillekin kyllä. Puhdistuksen jälkeen nimittäin kaikki kosteusvoiteet ja seerumit pääsee kunnolla ihoon ja maailma pelastuu.


Hyttysten puremat

Sit tarttee mainita, että kun olin pari viikkoo sit mökillä ja tulin kotiin ni mun jalois oli kymmeniä ja kymmeniä hyttysen puremia jotka kutisi ihan helvetillisesti. Sit tajusin et hei ton omenasiiderietikanhan piti helpottaa niittenki kutiamista! Suihkutin siit kasvovesipullost suoraan kutiaviin pohkeisiin ja kyllä se helpotti. Eli hyvät sille! Jalkakylpyjä tai muita ei ole tullu kokeiltuu.

Loppujen lopuks täytynee todeta, että kaippa tuosta omenasiiderietikasta jotain iloa on ja ainaskii jos ittestään silt tuntuu, niin miksipäs ei vois tuota etikkaa lotrata. Harmi vaan, että tuota ei myydä missään suosituimmissa marketeissa. Itse tilaan netistä. Lähetin toiveen tuotteen lisäämisestä tuotevalikoimiin sekä Prismaan että CityMarkettiin, mutta eivät kumpikaan luvanneet mitään, koska tuotetta ei löydy valikoimista keltään jolta he tuotteita hommaavat myyntiin.
Jenkkilässä litran putelon saa n. 5 euron hintaan, mut tuol nettikaupassa saa vajaasta puolesta litrasta pulittaa about 14 €. Vääryys! Jos tosi innokkaasti juo ja kasvoille suihkii (kuten minä) niin yks pullo kestää vaan pari viikkoo. Jos käyttää maltillisemmin taikka ei niin säännöllisesti, niin eiköhän sillä kuukauden pötki.

Mut eipäs tässä muuta. Itte jatkan tuotteen käyttöä tästäkin eteenpäin. Jos jollain on jotain kysyttävää omenasiiderietikasta tai tosta savijauheesta niin saapi kysyä ja vastaan innolla jos osaan!

4 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Ostin Itiksen Ruohonjuuresta puoli litraa hintaan 3,95. Raw Health Apple Cider Vinegar - Organic, Raw and Unfiltered, contains the Mother eli mutsi kuuluu hintaan. En tiedä onko noin halpaa tehdessä tehty kaikki joogatemput oikein, mutta samean sakkaista sekin on.

mapsu kirjoitti...

Aijaaha! Se on lähettävä sinne santsaamaan. Sais kyllä löytyy useammastakin paikasta kohtuuhinnalla. Kiitos tiedosta!

Kanya Auvinen kirjoitti...

Hei, saisikohan tuo aztec naamio Suomessa ja missä kaupassa? Kiitos etukäteen :)

mapsu kirjoitti...

Moi Kanya! En ole kyllä törmännyt Suomessa :( Mulla kohta purkki tyhjä ja tarvii tilata uusi. Täältä kun hakee niin varmasti löytyypi:
https://www.ebay.co.uk