5.5.2013

Pieni Pannukakku (ei suurperheille)Iltaa! Asutko yksin? Taikka kaksin? Kiinnostaako tehdä koko pellillinen pannukakkua? No ei. Ja sitten se jää kokonaan tekemättä, kun ei sitä kiinnosta syödä niiiiin paljoa ja hassata litra maitoa siinä samassa. Älytöntä jopa!

Siispä kannattaa tehdä pieneen pannukakkuhimoon suunniteltu kätevä määrä pannaria nautittavaksi kahvin tai teen tai maidon tai mehun tai bissen kanssa rankan työpäivän jälkeen. (Tai näin viikonlopun lopettajaisiks vaikkapa!)

Special extra vinkki: Korvaa maito kookosmaidolla! Tulee paljon herkumpi pannari =)

Järkevän kokoinen pannari
- 2 pikkumunaa (taikka sitten yks iso dik, mä laitoin kaks pientä, jos ois keksikokosii laittaisin 2kpl)
- 2dl maitoa (mukavasti just 2dl siinä pienessä pillillisessä hylamaitotetrassa. Jos sul ei oo maitoo niin kai se vesikin käy, varsinkin kaasuvesi, tai sitten puolet maitoo ja puolet vettä.. wodervö)
- 1dl vehnäjauhoa (kaikilla on AINA vehnäjauhoja eiks ni? ainakin desin verran on)
- 2rkl sulatettua voita taikka vaikka öljyä tai sitä juoksevaa juttua
- ripaus suolaa
- hitunen sokeria

Sekoittele ainekset yhteen ja siinä kaikki. Valitse vuuaksi pyöreä ns. piirakkavuoka taikka joku muu vastaava. Pyöree kakkuvuokakin käy varmaan vallan mainiosti! Vuoraa leivinpaperilla tai voitele öljyllä ettei tarraa kii. Paistele 200 asteisessa uunissa about puolisen tuntia. Pannarin kypsyessä voit esim. tiskata! Jos näyttää että tummenee pinnasta liikaa niin laita päälle suojaksi leivinpaperi lopuks ajaks.

Ja: hyvää on, varsinkin hillon keralla :P :P Japa dapa duu! Tunnelman pilaa tosin huominen eli maaaaaaanantai... (Noh, mut sentäs ruokkiksella kun tuun koiraa kusettaan voin napata nopeesti välipalaks pannaria jos haluun.)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi, juuri tätä tarvitsin! Pannari uunissa, kiitos reseptistä!

T. Hanne

mapsu kirjoitti...

Jes! :D Toivottavasti onnistui! :O

Unknown kirjoitti...

Tosi hyvää tulee, kiitos

Unknown kirjoitti...

Teen!

mapsu kirjoitti...

Jes! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tää on ollu paras ohje pikkupannariin. Kiitti

mapsu kirjoitti...

Kiva kuulla! Itselläkin resepti ollut käytössä läpi vuosien. Oon myös suolaisen pannarin tehnyt näillä mitoilla monesti.