25.5.2013

Murupiiras persikoista ja vadelmista



Mulla pitäs olla "huono olo" rillipileiden jäljiltä, vaan eipä oikein ole kuin hieman väsy. Mutta ei toki edes niin väsy ettei piirakkaa ois jaksanu rääpiä kasaan aineksista joita sattui löytymään! ;--D

Kaikki tekee just ny piirakoita! En tiedä yhtäkään ihmistä joka ei tekis piirakkaa just tälläkin hetkellä. Itseltäni löytyi ainekset murupiiraspohjaan, kermaviilitötsä, persikkaviipaleita ja vadelmia, joten tättärää päätin tehdä persikkavadelmamurupiiraan!



Peach And Raspberry Crumble Pie
Mittaa kulhoon
-3,5dl vehnäjauhoja
-kukkurallinen desinmitallinen sokeria
-0,5 tl leivinjauhetta
-1tl vaniljasokeria
-ripaus suolaa

-Pilko kuutioiksi 115g voita ja nypi se kärsivällisellä tavalla muiden aineiden sekaan
-Lisää lopuksi vielä keltuainen ja nypi taikina lopulliseen muotoonsa
-Painele taikina pyöreään vuokaan jämäkästi, mutta säästä osa taikinasta päälle ripoteltavaksi

-Sekoita kermaviilipurkillisen sekaan kaksi kananmunaa ja (hillo)sokeria ja vaniljasokeria oman makusi mukaan, joko paljon tai ei niin paljon
-Kaada kermaviilimunaseos varovasti pohjan päälle
-Lado kuutioiksi pilkotut persikat nätisti kermaviilin päälle
-Lisää muutamia vadelmia sinne sun tänne
-Murustele loput murutaikinat kruunuksi koko komeudelle

Paistele uunissa 200 asteessa noin puolisen tuntia.

VIIMEINEN TOIVE: Anna tämän piirakan jäähtyä pliiiiis! =) Piirakka menee ihan mönkään jos sitä alkaa sörkkimään heti kun se tulee uunista. Anna sen jäähtyä niin että täyte yms ehtivät asettua!

Huom! Voit korvata kermaviilitäytteen sekä persikat ja vadelmat haluamallasi täytteellä. Esim marjoilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käytitkö tölkkipersikkaa vai ihan tuoretta tavaraa?

mapsu kirjoitti...

Säilykettä! Koko tölkillinen meni pari siivua lukuunottamatta! =) Sitä lientä ei tosin kannata hulauttaa sekaan :)