11.4.2016

Maukas Lohikiusaus


Tänään ramppasin töitten jälkeen kaupassa kuin H. Moilanen konsanaan, eli vailla päämäärää ja huuli pyöreenä. Olin jo menossa kassalle mut aattelin, että eihän mulla ole mitään järkevää ostosta eikä edes järkevää ajatusta.

Suuntasin epätoivoisena eineshyllylle, jossa silmään osui kaikki kiusaukset! En tietty ottanu siitä eineskiusausta, vaan kipitin pakastealtaille hakemaan perunasipulisilpun ja lohta muistin löytyvän omasta pakastimesta. Ongelma oli ratkaistu.

Ja tulipa muuten maukasta! Tässä resepsuunissa ei mitään kovin kummallista ole, mutta sepä se on juuri kiusausten hienous. Niitä ei tarvi pää puhki miettiä ja taiteilla, sillä maukasta siitä saa parilla pikkuruisella niksillä. This is how I did it.


Maukas Lohikiusaus
(Näillä mitoilla saat neljälle henkilölle sopusuhtaiset annokset, mut lisää kukaan ei saa ottaa ainaka paljoo.)
Tarvitset:
- 500g pussi perunasipulisekoitusta
- 2 dl kermaa (käytin tällä kertaa maustettua ruokakermaa "valkoviini & tilli")
- n. 200 g lohta (raakaa lohta ja siis kuutioituna/suikaloituna)
- mausteita: suolaa, pippuria, sipulijauhetta,tilliä (tuoretta tai kuivattua), ruohosipulia (tuoretta tai kuivattua)
- koskenlaskijan juustoa tai muuta sulatejuustoa muutama köntsäre (käytin itse viherpippuriversiota)
- pari ripausta juustoraastetta 
- liraus öljyä vuuan öljyämiseen

Sivelle öljyllä vuoka kauttaaltaan. Kaada vuokaan perunasipulisekoitus ja lisää mausteet. Pöyhi jollain lusikalla tai lastalla tai käsines mausteet ympäri ämpäri kaikkialle. Lisää lohet ja juustoköntsät sinne sun tänne ja päälle vielä ohuesti juustoraastetta. Kaada lopuksi koko hoidon niskaan kermat. 

Paista perunapussin ohjeen mukaan 200-asteisessa uunissa 45-55 minuuttia. Anna jäähtyä kotvan aikaa ja naatiskele sitten esmes punajuurten kera!

Ei kommentteja: