9.5.2013

Pikaruokaa: CarbonaraItalialaisilla ei monestikaan kauan nokka tuhise kokkailuhommissa, sillä monet pastaruuat valmistuupi alle 15 minuutissa. Näin myös Carbonara jonka pyöräytin pannussa. Toimi tähän tapaan vaikka heti jos jääkaapistas löytyy kaikki ainekset:

Putkipasta Carbonara
- Laita pastat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Ite käytin putkipastaa joka on valmista kuudessa minuutissa.
- Pastan kiehuessa pilko pancetta- tai pekonisiivut sekä sipuli pieniksi paloiksi ja mausta mustapippurilla. Suolaa emme tarvi sillä pancetta on suolaista kuin suolapatsas konsanaan.
- Sekoita kupissa pari munaa yhdessä parmesaaniraasteen ja mustapippurin kanssa. Voit lisätä sekaan myös esmes vähän sinihomejuustoa murusina. Myös kermaa voi kaataa sekaan pienen hörpyn, mutta jätin väliin kermat tällä kertaa.
- Valuta pasta sen kypsyttyä (ÄLÄ HUUHTELE!)
- Kaada pastat pannulle pancettan ja sipulin kaveriksi ja heti perään munaseos
- Nosta pannu liedeltä, sillä muuten tulee munakokkelia
- Sekoittele kunnes muna on mukavasti muuttunut herkulliseksi kastikkeeksi. Pastan, pannun ja pancettan kuumuus kypsentää munaseoksen sopivaksi.
- Raasta annoksen päälle vielä pikkusen juuustoa ja eikun ääntä kohti.

Huom! En tiedä vaihteleeko meriveden suolapitoisuus kovastikin eri merissä, mutta olen muutamankin italialaisen kuullut sanoneen, että vesi jossa pastasi keität tulee olla yhtä suolaista kuin merivesi. Eli laittakaa siihen malliin sitä suolaa sinne patoihin. =)


Pancetat pannulla


Homma loppusuoralla

Ei kommentteja: