11.6.2016

Musta Tee Intialaiseen Tapaan (Patakakkonen!)


Kattelin tossa yks päivä Ylen arkistosta Patakakkosia. (Don`t ask.) Eräässä jaksossa Suomessa asustellut Leena Shah näytti Jaakko Kolmoselle miten intialaisia samosoja tehdään ja kaksikko teki myös teetä.

Mun oli pakko heti koklata teereseptiä, sillä pienenä mukulana sain intialaista teetä maistaa ja se oli aivan älyttömän hyvää. Harrastin nimittäin lapsena partiota ja kerran saimme vieraita Nepalista. Nepalilaiset kokkasivat herkkuruokaa, jota söimme sormin.

Ruuan jälkeen tarjoiltiin teetä. Olin peloissani, sillä en pitänyt teestä, mutta toivo heräsi kun sain kupin eteeni. Tee oli lähes kaakaon väristä ja tuoksui huumaavan hyvälle. Otin hörpyn ja maku oli mitä mainioin!


Kiitos tämän Patakakkosen reseptin, pääsin makumatkan merkeissä takaisin tuohon partiotytön herkkuhetkeen! Suosittelen lämpimästi myös heille, jotka eivät teestä yleensä pidä. Itsekään en juo teetä, vaan haudukkeita. Tämä herkku kuitenkin maistuu maidon ja mausteiden ansiosta todella miellyttävälle.

Kyseisen Patakakkosen jakson löydät täältä:
Patakakkonen muiden maiden ruokien äärellä

Tee valmistetaan aivan jakson lopussa. Kirjoitan tähän alle ohjeet siihen, kuinka itse valmistin teen.

Musta Tee Intialaiseen Tapaan (Patakakkonen)
- 1 osa maitoa (käytin soijamaitoa)
- 3 osaa vettä
- inkivääriä
- kanelia
- mustapippuria
- kardemummaa
(Itse lisäsin myös ruokosokeria.)

Laita kuppiin maito ja lämmitä sitä mikrossa. Lisää lämmenneeseen maitoon kiehutettu vesi vedenkeittimestä. Laita teepussi kuppiin likoamaan.

Tee pieni määrä mausteseosta. Mulla seoksessa oli eniten kanelia. Toiseksi eniten laitoin inkivääriä, sitten kardemummaa ja pari rouhaisua mustapippuria. Lisää mausteseosta vähän kerrallaan juomaan, kunnes se on sinulle mieluisa. Halutessasi voit lisätä myös sokeria tai muuta makeutusta. Poista teepussi ja nauti.

Ei kommentteja: