perjantai 9. elokuuta 2013

Simpukat & Katkaravut Valkoviinipäissään Kermassa


Ostin tänään sinisimpukoita (pakastealtaasta) ja katkiksiahan mulla olikin. Simpukoist tulee aina fläsäri kun oltii kerrankii yhen tyypin kaa simpukoita syömässä. Ne lillui ihanassa liemessä ja lisäkkeenä oli tietty patonkia, ranskalaisia ja aiolia. (Nii ja huuruinen marskin ryyppy.) Nyt en kuitenkaan ollut patonkituulella, joten nautin tämän herkun ruisnallikan kera. Toosi tosi hyvää! Ei varmaan toki ihan niin hyvää kuin niist elävistä kuorellisista sinisimpakkeista keitelty liemi, mutta hyvää kuitenkin! (+ Tietty helppoo ja nopeaa, enhän mä muuta koskaan teekään.) 


Simpukat & Katkaravut Valkoviinipäissään Kermassa
- pakastealtaasta: simpukoita + katkarapuja
- nokare voita
- pari valkosipulin kynttä
- persiljaa (kuivattu tai ei)
- ruoka"kermaa" käytin itte 7% ruoka"kermaa", saat käyttää 100% kermaa myös
- suolaa
- pippuria
- luraus valkoviiniä

1. Iske nokare voita pannuun/kasariin/tms ja perään hienonnetut valkosipulit, persiljat ja lisää heti perään myös jäiset simpukat ja katkaravut ja pyörittele kunnes ovat sulaneet.
2. Kun kaikki vaikuttaa hyvältä ja lämpimiltä: lisää loraus valkkaria
3. Laita niin kuumalle, että saat liemen kiehumaan, eli valkkarista alkot pois
4. Rouhaise mukaan suolaa ja pippuria ja kaada perään kermat
5. Keittele ihan pari minuuttia vielä, jotta kerma sekoittuu kaikkien makujen kanssa ja paksuuntuu hieman
6. VALMIS!
7. Tarjoile patongin kanssa ja eihän ne ranut ja aioli ois pahitteeks ollut.

Tässä huonoja kuvia matkan varrelta:



Tack och hejdå

Ei kommentteja: