28.8.2013

Juustoinen Kinkkupiirakka


No hei, tein kinkkupiirakan. Tämä siksi, että ostin Liiteristä (Lidlistä) tos joku aika sitten 1,99 eurolla palvikinkkumöhkäleen. Siitähän sais silputtua kinkkusuikaletta ihanaan pizzaan tai kinkkupastaan, mutta halusin tehdä piirakan.

No, tietty mulla ei ollut kuin kaks munaa, eikä mitään valmista piirakkapohjaakaan ollut pakastimessa. Siispä toimin vaiston varassa ja yllättäen tuli helevetin hyvä piirakka! Tää on just semmonen suolainen piirakkapohja jonka teen vielä tuhat kertaa! Ja nyt kirjoitan mitat nopsaan tähän, että jää itsellekin muistiin:

Juustoinen Kinkkupiirakka
(Tästä tulee piirakka pyöreään piirakkavuokaan. Aivan sama mikä vuuan mitta on - kunhan se on pyöreä ja edes suht koht normaali piirakkavuoka, eikä mikään tuhannen hengen paellapannun kokonen kiekko.)

Pohja:
- 1 muna
- 100 g creme fraichea (eli puolet 200g:n tötsästä!)
- 3 dl vehnäjauhoja (jos muna oli iso tai muuten siltä tuntuu, niin laita enemmän jauhoja jos siltä vaikuttaa)
- 75 ml rypsiöljyä (puolikin desii saletisti riittäis)
- ripaus tai pari suolaa
- 0,5 dl (eli hyppysellinen) juustoraastetta

--> Sekoita keskenään the muna ja creme fraihhet ja lisää mukaan kaikki muut ainekset ja painele taikina sitten vuokaasi.

Täyte:
- 200 g (noin suunnilleen, eli rutosti) kinkkusuikaleita
- puolikas sipuli silputtuna
- Koskenlaskijaa (sitä juustoo, ei miestä) kuutioituna makusi mukainen määrä
- punaista ja keltaista paprikaa sopivasti
- lisäsin myös persiljaa väriä tuomaan
- juustoraastetta
- paljon mustapippuria

Munacremefraiche-sekoitus:
- 1 muna
- 100g creme fraichea (eli loput siit sun 200g tötsästä!)
- luraus maitoa taikka vettä, jotta soossi ei ole niin sakeaa, laitoin ehkä n. 0,5 dl rasvatonta maitojuomaa

---> Lado täytteet mieleisessäsi järkestyksessä piiraspohjan päälle ja kaada lopuksi munalitku ympäriinsä. Ripottele juustoa vielä pintaan ja siinä se. Paista uunissa 200 asteessa about 25-35 min ja pitäisi olla valmis.

SOOoooo good !!! Piirakkahullut, testatkaa tätä pohjaa! =)

Ei kommentteja: