maanantai 5. elokuuta 2013

Paistettua Riisiä & Katkarapuja (Shrimp Fried Rice)


Seuraavaks kun keittelet riisiä kokkaillessas, niin keitäppä sitä sen verran, että varmasti jää paljon jäljelle seuraavaa päivää silmällä pitäen. Paistettua riisiä voi sekotella minkä tahansa kanssa, mutta tänään heitin katkarapuja pannuun. Katkiksia vihaavat voivat paistella sekaan broileria ja rikkoa sekaan pari kananmunaa.

Paistettua Riisiä & Katkarapuja (Shrimp Fried Rice)

Käytä aineksia ruokailijoiden määrän mukaan, eli sen verta kun luulet että porukkaan uppoo. Tää ei oo nimittäin ny niin tarkkaa hommaa kuiteskaa.)

- laita pannulle/pataan öljyä kuumumaan ja heitä siihen katkarapuja ja hernemaissipaprikaa kypsymään/sulamaa
- lataa perään hienonnettua valkosipulia ja pikkusen chiliä, sekä suolaa ja mustapippuria
- lisää nokare margariinia/voita
- kaada edellisen päivän ylijäämäriisit sekaan (eli kypsää riisiä) ja ripaus paprikajauhetta
- sekoittele hyvin ja nakkaa lopuksi vielä silputtua nippusipulin vartta taikka ruohosipulia
(Mikäli on talvi ja et saa mistään ruohosipulia etkä nippusipulia, niin paistele normaalia sipulia alussa yksikseen pannulla ennen kun alotat koko homman:)
- pyörittele pannulla sen aikaa että katkiksista mahdollisesti irronnut neste höyryää pois ja pöperö on semmosta kuin pitää, eli että pannunpohjalla ei lillu kauheesti mitään nestemäistä...
ja sit vaan suukki auki!

Sarjassamme nopeaa, helppoa, hyvää! Tän tekeminen kestää oikeesti jotain 10min.

PS. Monasti paistettuun riisiin lisätään pari munaa sekaan, mutta en tässä versiossa koe sitä tarpeelliseksi. Kanaversioissa se tekee kyllä tehtävänsä.

Ei kommentteja: