4.8.2013

Mehevät Suolaiset Muffinssit


Meikäläinen teki eilen kaksia erilaisia suolaisia muffareita, jotka ovat taatusti mukavia eväänä, välipalana tai vaikka jonkun herkullisen keiton kaverina. Jos mulla ois kunnollinen muffinssivuoka, oisin tehny nää semmosessa. Nyt käytin isohkoja paperisia vuokia, vaikka ois mulla silikonivuokiakin hmmm... Silkkarivuokiin ei ehkä jäis niin tiukasti muffinssit kiinni. Anywho, näin mää tein nää:

Mehevät Suolaiset Muffinssit

(Tein muffinssit suuremman kokoisiin vuokiin ja niitä tuli yhteensä 7kpl. Jos laitat paljolti täytettä taikinaan, niin määrä kasvaa. Nämä eivät nouse uunissa niin paljolti kuin jotkut makeat muffinssit.)

Taikina:
2 dl jauhoja
2 munaa (jos sulla on jättimunia niin 1kpl on riittävä)
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa
0,5 tl leivinjauhetta

 
Täytevaihtoehtoja:


Mozzarellaa & Aurinkokuivattua Tomaattia 

(punaisissa vuoissa)
- mozzarellajuustoa pieninä kuutioina
- aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
- (nippu)sipulia hienonnettuna
- pari kalamataoliivia pieniksi pilkottuna
- hiukkasen kuivattua basilikaa
- laitoin myös hieman emmentalraastetta
- mustapippuria
- suolaa

Valkosipulia & Juustoa 
(vaaleansinisissä vuoissa)
- valkosipulin kynsiä hienonnettuna oman maun mukaan (eli kauuuhee määrä)
- emmentalraastetta
- persiljaa
- nippusipulin vartta
- aurajuustoa
- mustapippuria
- suolaa

Sekoita ensin taikinan ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi massaksi ja lisäile siihen sitten täytteen aineksia välillä sekoittaen. Laita muffinssivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15-20minuuttia. Ennen paistoa voit ripotella vielä juustoraastetta pintaan.

Itse jaoin tuon pienen taikinapohjan kahtia ja tein kahden makuisia muffinsseja. Jos meikäläisen täytteet ei teikäläiselle kelpaa, niin kokeile täytteeksi herkkuja joista itse tykkäät. Kävisikö esim. kinkku, tonnikala, lohi, tuorejuusto, pippurijuusto, pekoni, salami, fetajuusto, lenkkimakkara, sienet...?

Koristelu syntyi simppelisti näin: pyyhkäisin sopivasti jäähtyneen muffinssin pintaan vähän tuorejuustoa ja painelin päälle aurinkokuivattua tomaattia / sipulin vartta. Nams! Nää on parhaimmillaan täysin jäähtyneinä mun mielestä, sillä koostumus jykevöityy ja maut tulee paremmin esiin.

Ei kommentteja: