1.8.2013

Kolme Pientä Juustokakkua (Limesitruuna, Mango & Punaherukka)


Apua! En tiedä miten alottaisin ees tän homman kertomisen, kun oon niin innoissani! Aattelin muutama päivä sitten, että nyt perskele teen kolme pientä juustokakkua. Tein pohjat jo valmiiks (eli digestiivei vaa murskaks ja vähä voita sekaan ja painelin "vuokiin"), mut sit en vaa jaksanu innostuu väsäämään ja iskin ne pakastimeen odottelemaan inspistä. Noh! Äsken se inspis sitte tuli ja voi jumankauta kun tuli ihania ja söpöjä! Ja varsinkin niin herkullisia, että varmaan pyörryn koht!

Mulla ei oo mitään pieniä söpöjä kakkuvuokia, joten tein punaherukkajuustokakun pyöreään säilytysrasiaan, limesitruunakakku tekeytyi semmoses kertisvuuassa joissa maksalootaakin myydään ja mangokakku hyytyi semmosella semisti syvällä muovilautasella. Homma toimii kätsysti kun vuoraat eka astian kelmulla. Saat sen varassa nostettuu tommosen minikakun helposti pois kunhan se on hyytynyt. Kelmu irtoo itse kakusta ja keksipohjasta ihan tosta vaan, elikkä tosi helposti. Tässä esimerkkinä kuva punaherukkakakun pesästä:


Kolme Pientä Juustokakkua

- murskaa 200 g digestivekeksejä (tai vaikka kaurakeksejä) ja sekoita niihin 30 g voita/margariinia ja painele tuorekelmulla vuorattuun pieneen kippoon/rasiaan/lautaselle)
- laita pohjat jääkaappiin odottelemaan ja asettumaan
- Ota 3 kpl liivatelehtiä ja laita ne likoomaan kylmään veteen

- vatkaa 2dl vispikermaa vaahdoksi
- lisää sekaan 200g (eli yks paketti) Philadelphia tuorejuustoa (maustamatonta) ja vatkaa sekaisin
- mausta seos makusi mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla/vanilja-aromilla
- jaa vispikermatuorejuustoseos kolmeen eri astiaan, jotta voit maustaa ne erilaisiksi:


Punaherukka
- Lisää seokseen murskattuja punaherukoita ja tarkista maku
- Lisää tarvittaessa sokeria
- Lisäsin myös punaista väriä siit pienestä putelosta
- Koristelut simppelisti punaherukoilla

Limesitruuna
-Lisää seokseen makusi mukainen määrä lime- ja sitruunamehua. Voit käyttää pullotettuja mehuja kuten minä tai sitten puristella ihan aidoista hedelmistä. Jos puristelet aidoista niin raasta joukkoon myös hieman kuorta.
- Tarkista vielä maku ja lisää makeutta tarvittaessa
- Lisäsin vihreetä väriä putelosta tunnelman vuoks
- Koristelut karkkirakeilla

Mango (tää on niiiin mun lemppariiii!!)
- Lisää seokseen mangososetta. Löysin kaupasta yks kerta aivan IHANAA valmista mangososetta. Oon tehny mangohyydykekakkua myös niin että olen käyttänyt pilttiä, mutta tää Bonne on ihan eri pallopeli. Tässä mangon maku on paljon vahvempi. Aivan mainio tuote! Jos haluut ostaa tuoreita mangoja ja survoo ne soseeksi, be my guest. (Kuva Bonne-putelista postauksen lopussa, mikäli lähdet kauppaan etsimään. Mä löysin säilykehedelmien ja hillojen seasta K-Supermarketist.)
- Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.
- Koristelut karkkirakeilla, koska mango oli mätääntyny jääkaappiin

Nyt kun joka kipossa on maut kohdallaan niin laita vedenkeitin päälle. Ota astia johon laitat lionneen ja puristellun liivatelehden ja kaada sinne mahd pieni tilkka kiehuvaa vettä. Lehti sulaa veteen sekunnissa. Kaada tilkka yhteen makuseoksista ja sekoita samalla tositosi kovaa ja hyvin, ettei tule paakkuja. Kaada seos sitten vuokaan keksipohjan päälle. Toista tämä sama kolmesti ja siinä sulla on nyt kolme söpöä minikokoista kakkua hyytymässä! Koristelin kakkuni ennen jääkaappiin laittamista. Näköjään oon niin urpo, etten tajunnut että noi "karkkirakeet" sulaa tohon pintaan mut eipä haittaa mua!

Koon vuoksi nämä ei ota aikaa kuin parisen tuntia asettuakseen aloilleen. The best thing ever! Suosittelen kaikkia kokeilemaan näitä. Tällä tyylillä on hyvä kokeilla myös uusia makuja, sillä voi testailla vähän että tuleeko jostain hyvää vai eikö tule.

Näihin kuviin ja tunnelmiin!

PS. Vaikka mun selostukset on näin pitkät ja sekavat niin tää homma on ihan helppo ja nopea! =)


Ei kommentteja: