24.8.2013

Herkkuja Cocktailtikuissa & Bagelit

  
Avautuminen: Huhhhhuhhh... Kerronpa ensin, että minähän rikoin läppärini siihen malliin, etten sillä pysty enää toimimaan, joten hommasin uuden. Tässä on Windows 8 ja ihan persiistä suorastaan kaikki kuvankäsittelymahdollisuudet. Itseasiassa en nyt voi muuta kuin rajata kuvat. Värejä ja valoisuutta yms ei pysty säätämään pätkääkään ja se ottaa syvästi mun hermoihin aina kun mietin sitä. :D Pitää kai etsiä jostain joku ohjelma tähän. Ärsyttää, kun Vistassa ollut yksinkertainen muokkausohjelma oli niiin hyvä näihin tarpeisii ja tää uus on ihan surkee nyt.

NONIIN, se siitä sitten. Tein tänään cocktailtikkuherkkoiliisii! Oli ihan pakko tehdä, koska oli töissä niistä parin tyypin kanssa puhe. Ja onhan ne hyviä. Tosi simppeleitä, mut aika monesti nää on ihan suurin suosikki pippaloissa. Eikä oo väliä onko kyseessä lasten vai aikuisten juhlat.

Sit leipasin myös bageleita. Niistä tuli kamalan näkösiä ja ei pyöreitä rinkuloita, mutta maku ja koostumus ovat kohdillaan todellakin. Tässä vinkkejä kummankin herkun tekoon:

Herkut Cocktail-tikuissa
Mä tökkäilin näihin:
- itse tekemäni pieniä lihapullia
- tummat viinirypäleet
- emmentaljuustokuutioita
- paprikaa
- kinkkua kuutioina
- oliiveja (kalamata + jallulla täytettyjä vihreitä)
- punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja

Bagelit
Tietääkseni, (korjatkaa jos ja kun olen todella väärässä) bageleitten ja sämpylöitten suurin ero on se, että bageleita keitetään minuutti/pari per puoli vedessä ennen uunissa paistamista. Niin ja niissä pitäs olla reikä keskellä. Noh, meikäläinen teki ihan vaan sämpylätaikinan ja sit kun baagelit olivat kohdonneet, keitin niitä pari minsaa. Sit lätkin ne uunipellille ja laitoin päälle siemeniä yms ja 225 asteisessa uunissa paistelin about 15-20min. Tein vähän liian isoja ja muutenki vähän sörssäsin, joten ei tullu kovin kaunihia, mutta maku on hyvä!

Huom! Malta kohottaa taikinaa, ennen kun leivot rinkuloiksi. JA: malta myös kohottaa rikuloiksi muodostelun jälkeen ennen keittämistä.

Päällysteitä voipi olla esim:
- unikon siemenet
- seessaminsiemenet
- oregano
- juustoraaste

Naatiskele ihan vaan Mini Lättan taikka tuorejuuston kera. Niin taikka hillon kaa. Nomps.

Ei kommentteja: