8.8.2013

Valemunkki Poikineen (Munkkimuffinssit)Uunituoreet munkit on iiiihania, mut varsinkin se rasvassa keittely huolestuttaa siinä mielessä, että kuitenkin poltan koko talon maantasalle.

Ihan eka taisin törmätä munkkimuffinsseihin täällä: Lunni leipoo. Oikaisin kuitenkin taikinan suhteen ja tein massan Sunnuntain valmiista sekoituksesta. Lisäsin taikinamassaan vielä hieman lisää vanilja-aromia sekä paljolti kardemummaa, koska mun mielestä hyvässä pullassa ja hyvässä munkissa on rutkasti kardemummaa. Pulla ei oo pulla eikä munkki oo munkki ilman kardemummaa. 

(Aion kyllä tulevaisuudessa yrittää ihan itsekin tehdä taikinaa! Meinasin nimittäin testailla Leila Lindholmin Pala kakkua - ja paljon muuta -kirjan ohjeen mukaan jonkinmoisii cupcakeja. Mut kuhan täs ny kerkee! Ja sitä paitsi noi Sunnuntain valmiit jauhosekoitukset on ihan siis tosi yllättävän ihania, varsinkin kun niitä tuunailee vielä ite.)Valemunkki Poikineen (Munkkimuffinssit)

Tää on helppoa kuin A, B, C... eli
A) Tee vaaleita vaniljaisia muffinsseja joissa paljon paljon kardemummaa
B) Sulata voita yhteen kulhoon ja tee kanelisokeria sekoittamalla kanelia ja sokeria keskenään toiseen kulhoon. Mä laitoin myös pikkusen vaniljasokeria.
C) Sivele hieman jäähtyneiden muffienssien pinta kauttaaltaan (tai sit vaan toi ylin osa) voisulalla ja pyörittele sitten kanelisokerissa. (Toisaalt en oo kyllä varma että tarviiko voidella, mut hyvä tulee kun voitelee.)

Siinä se! Katsokaa miten ihanan näköisiä ja maistakaa miten ihanan makuisia :)

PS. Sunnuntain kakku- ja muffinssimixit on iisibiisei. Jauho kaadetaan pussista kulhoon, kulhoon lisätään vähän vettä ja öljyä, sekoitetaan ja sit vaan vuokiin. Kannattaa kaikkien epäleipureitten koklata noit ja sit pätee joillekkii vieraille, et joo kato tuli vähän leivottuu tost extempporee vaan. 

PPS. Tänään muistin että laitoin muffinsseja pussissa jääkaappiin ja maistoin äsken parin päivän jälkeen: nam! Ei oo kuivunu mikskään köpsäkkeeks yhtään.

Diskleimeri: Se, että käytin Sunnuntain tuotetta oli oma idea ja en tunne ketään Sunnuntailt! Se, että must noi on hyviä ja kivoja tuotteita, on mun oma mielipide. Ja maksoin omil rahoillani ostokseni, jotka päätin ihan itse ostaa. That's all! =)

Ei kommentteja: