lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lasagne helposti ja nopeasti



















Jou! Nythän on kuuma lauantai taas, mutta silti pystyy lasagnea vääntämään. Herkullinen lasagne syntyy myös nopeasti eikä vaan parin kolmen tunnin kohkaamisella. Juustokastiketta ei aleta vääntämään kesällä, pelkkä juustoraaste ja juustokökkäreet saa luvan riittää. Jipii! Sun tarttee vain tehdä kastike ja latoo ainekset päällekäin:

Lasagne
- Paistele öljyssä vaivihkaa silppuamasi sipuli ja pari pieneksi pilkottua varsisellerin pötikkää
- Lisää sekaan jauheliha (mä lisäsin 200g naudan paistijauhelihhaa)
- Mausta HYVIN (grillausmauste, paprijauhe, suola, pippuri, tilkka soijaa, basilikaa...)
- Lisää mukaan pari kolme silvottua valkosipulin kynttä
- Kaada päälle mieluistasi pastakastiketta suoraan purkista
- Lisää tarvittaessa vettä sekaan
- Lorauta hieman oliiviöljyä vielä maun vuoksi, mikäli paistelit sipulit aluksi esmes rypsiöljyssä
- Heitä joukkoon pakastepussista kasvissuikaleita (lisäsin myös vielä vähän itse suikaloitua porkkanaa vaikka porkkanaa on myös kasvissuikalepakasteissa)
- Anna porista sen aikaa että uuni kuumuu haluttuun 175 asteeseen


Eli siinäpä se. Nyt sulla on koossa jauhelihatomaattikastike kasvissuikaleilla ja varsisellerillä höystettynä. Tämän jälkeen isket sörsselit vuokaan tähän tapaan:

1. Pohjalle kastiketta
2. Siihen päälle lasagne levyjä (käytin täysjyvälasagnelevyjä koska ne on varmaan todella paljon terveellisempiä....eli ei mut kuitenkii)
3. Sitten taas kastiketta
4. Sitten emmental -juustoraastetta ja mozzarellapallosta siivuja
5. Sitten lasagnelevyjä
6. Kastiketta...
7. Juustoja..
8. jne..


Ja kun vuoka on täys niin uuniin 175 astetta ja melkeimpä tunnin voit antaa niitten vaan olla siellä yksikseen ja sillä aikaa voit siivota jälkes tai vaikka käydä suihkussa tai lakata kynnet.
















  
Kasaaminen meneillään

Huomiopointteja:
- Tein kaksi maksalaatikon kokoista kertakäyttövuuallista lasagnea.
- Ylijäämäkastike lentää pakastimeen odottamaan laiskoja päiviä yhdessä toisen lasagnevuuan kanssa
- Mozzarella riitti vain toiseen joten toisessa vuuassa mozzarella on korvattu voimakkaalla koskenlaskijalla
- Muunnat tämän reseptin helposti kasvisruuaksi jättämällä jauhelihan poijes taikka sitten voit korvata sen tonnikalalla, sienillä tai broilerin jauhelihalla

Helppoa, hyvää ja nopeaa!


Ei kommentteja: