sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kalasoppaa & Tillimunavoita leivälle

















Moikkamoi, en osaa nyt päättää kumpi on parempaa: tää soppa vai nää ruisleivät munavoilla! Ei pysty päättämään nyt ollenkaan. Laitoin pienen osan saaliista pakastimeen taannoin kun paistelin järvestä vedettyjä ahvenia. Tänään nappasin ne sieltä ja tein soppaa tällälailla:

Ahvensoppa
- keitä ahvenet kypsiksi suolalla, tillillä ja pippurilla maustetussa vedessä
- kun vaikuttavat kypsiltä ongi pihalle kattilasta ja erottele niistä mahdolliset ruodot yms evät ja nahkat yms shit mitä niissä nyt voipi olla
- siivilöi keitinliemi ja keitä siinä pieniksi kuutioiksi pilkotut perunat + sipulia
- lisää suolaa ja mausteita tarpeen mukaan
- kun perunat ovat jokseenkin ok -> lisää sekaan kevytmaitoa ja heitä ahvenet sekaan
- lisää voikökkäre ja vielä vähän tilliä

Näuti ruisleipäsiivujen kera. Itse tein munavoin näin: 1muna, hieman Mini Lättaa, suolaa ripaus, pippuria, tilliä. Laitoin leivän päällekin pari ahvenpalaa. Tosi hyvvöö.

















Tillimunaskuukkelivoiahvenleipä

Ei kommentteja: