13.6.2013

Pullakakku eli Bostonkakku















Pullakaakku, eli eikös tämä ole Bostonkakku? Eli sen sijaan että tekisit korvapuusteja ja latoisit pullat yksittäin pellille paistumaan, tunge ne samaan vuokaan jolloin syntyy yks iso pullakakku. Koristelut raesokerilla ja sokerikoristelujutulla. Tein tämän kuvan kakun joskus töihin immeisille syötäväksi näinnikkäästi:

Pullataikina

5dl lämmintä maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 munaa
vajaa 1tl suolaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
150g margariinia sulatettuna
kardemummaa omas makus mukainen määrä eli mä laitan tooosi paljon
vehnäjauhoja tarpeellinen määrä (lisää hiljalleen ja ÄLÄ tee taikinasta liian kovaa könttiä vaan semmonen mitä pystyt just ja just työstämään sitten :--)

Lisää lämpimään (katso kuivahiivapaketista haluttu lämpötila) maitoon hiiva, sokeri, suola, kananmunat, kardemumma, vaniljasokeri ja sekoittele. Ala hiljalleen lisäilemään sekaan vehnäjauhoja, kun seos paksuuntuu lisää mukaan sulatettu margariini. Lisää jauhoja tarpeen mukaan kunnes taikina on sopivan paksuista ja oloista leivottavaksi. (Jos tuntuu että laitoit liikaa jauhoa niin liisää pikkasen vaikka vettä sekaan.) Peitä taikinan kulho keittiöpyyhkeellä taikka elmukelmulla ja jätä nousemaan lämpimään paikkaan vaikkapa puoleksi tunniksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli/painele kummastakin puoliskosta noin sentin tai vajaan sentin paksuinen suorakaiteen muotoinen lätty. Voitele pinta margariinilla, ripottele kanelia, sokeria ja vaniljasokeria. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Lado palat vuokaan ja voitele kananmunalla pinta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

NAM!

Ei kommentteja: