30.6.2013

Falafelit & Naanleipäneliöt & Jukkekastiketta


Jep moi! Mietiskelin ja tutkiskelin mihin kaikkiin safkoihin tarvii blenderii, koska haluun blenderöidä aamusta iltaan. Ja vastaan tuli falafelit. Niinpä ostin kikherneitä yks päivä ja laitoin likoomaan ja turpoomaan veteen. Ja näin niistä saa loihdittua falafelipulleroita:

Falafelit
- kikherneitä liotettuna yön yli ja plenderillä mahdollisimman hienoks hienonnettu (nää on niiku näitten pullien jauhis, eli määrää voi miettii sillai minkä verran sit jauhista laittaisit lihapullataikinaas)
- hieman vehnäjauhoja
- teelusikan kärjen verran soodaa (ei pakollinen)
- ja sitten mausteita joilla höystin: valkosipulia hienonnettuna, intialainen mausteseos, cajunmausteseos, suola, pippuri, hienonnettu punane chili (en ny koko chilii laittanu kuitenkaan, mut oman makus mukaan), paprikajauhe ja laita vaikka myös currya jos tahdot, hienonnettua persiljaa ja laitoimpa myös pieneks pilkottuna nippusipulin
- sekoittele ainekset keskenään.
- jos lopuks tuntuu liian paksulta niin lisää vettä 
(-ens kerralla lorautan taikinaan hieman öljyä mehukkuuden vuoks)

Paistele pannulla öljyssä väriä pintaan kummallekin puolelle ja viimeistele uunissa 200 asteessa n. 10min. Jos et jaksa pannulla paistaa eka niin pidä sit uunissa parikytä minsaa. Normaalisti nää kai uppopaisteetaan mut se ei oo mun juttu kun se on niin pelottavaa ja kauhee määrä öljyy tarvis olla. Mihin se käytetty öljy ees pitäs dumpata käytön jälkeen? Tuskin lavuaarista kantsii kuitenkaan valutella.

Jukkekastike
- turkkilaista jugurttia
- paljon valkosipulia hienonnettuna
- tuorekurkkua
- suola & pippuri
- persilja

Naanleipä
- käytä esipaistettuu naanleipää uunissa 200asteessa falafelien vierellä n. 2min. Ainakin näin luki mun naanleivän paisto-ohjeessa.

Huomiopointit!!
- mausta falafeltaikina HYVIN, muuten tää ei maistu nimittäin miltään. Kaikki lempparimaut sinne vaan ja et kuole jos maistat taikinaa maustaessas sitä.
- kasvissyöjät on varmaan kaikki jo näitä tehny mut jos ette ole niin tehkää! Jos teette nää pihvinmuotoon niin saatte namiskuukkelin burgerin aikaseks. Ja en usko että tulee huono jos kikhernemassan maustaa grillimausteella ja semmosilla mausteilla joilla jauhelihapiffit yleensä maustat. Sekaan vois myös raastaa porkkanaa tai mitä nyt mielees vaan tulee. Suosittelen! (Tosin jos rakastat vaan lihaa, niin syö sit vaan lihaa.) <3
- Kikherneitä myydään myös säilöttynä. Sillo niit ei tarvi liottaa, eli voipi suoraan suristaa blenderillä tahnaks.

Ei kommentteja: