27.6.2013

Chicken Curry Cuumaan Päivään


Huh hellettä, mutta sehän on vaan ihanaa. Kuumana päivänä maistuis monesti mausteiset ja tuliset ruuat ja siks vastoin järjen häivää kokkasin chicken currya. Aivan älyttömän ihanat tuoksut tulvahtaa maun lisäks, joten naapurissa varmaan luullaan että tähän on avattu rafla. Noeivaiskasluule!

Miljardien eri mausteiden sijaan kävin hakemassa kaupasta intialaisen mausteseoksen sekä cajunmaustetta. Tässä alla listattuna myös muut soossiin tarvittavat ainekset:

Chicken Curry Cuumaan Päivään
- broikkuriekaleita 250-300g
- sipulia (laitoin yhen normin ja pari nippisipulin pätkää väriä tuomaan)
- valkosipulia
- punast chilii
- vanhaa kunnon persliljaa
- intialainen mausteseos (sis. korianteri, kurkuma, sipuli, mustapippuri, fenkoli, kardemumma, neilikka, kumina ja cayennepippuri)
- cajunmausteseos (sis. paprika, valkosipuli, sipuli, valkopippuri, mustapippuri, cayennepippuri, timjami ja oregano)
- currymausteseos (sis. korianteri, kurkuma, juustokumina, sarviapila, mustapippuri ja tilli)
- liraus siirappia koska haluun kaikkeen myös vähän makeutta
- loraus sitruunamehua
- suolaa (nois mausteseoksissa EI ole suolaa messis valmiina)
- vettä sillee sopivasti (määrittele itekses kuin paksuu soossia tahot)
- maizzenaa tarvittaessa
- kookosmaitoa about 1dl
- 2rkl turkkilaista jukurttii

Pähkinänkuoressa valmistus: paistele pannulla kanat ja sipuli mukavasti pinnasta pinkki väri pois, lisää chili ja muitakin mausteita. Heilauta vähän maizzenaa sekaa ja sitten vedenkeittimestä kiehuvaa vettä about pari desii. Anna kypsennellä kaikessa rauhassa, jonka jälkeen lisää mukaan kookosmaito ja jugurtti ja anna muhia. Tarkista maku tuhat kertaa ja lisää sitä mitä tuntuu tarvitsevan. Jokaisen kieli maistaa maut erilailla ja kaikki ei tykkää kaikesta ja kukaan ei tykkää mistään, joten maistelemalla selviää mikä kutittaa omii makunystyröitä mukavasti. Lisukkeena mulla maustettua basmatiriisiä. Laitoin siihen suolaa ja curryä muistaakseni ja paprikajauhetta.

BOTTOM LINE: Tosi hyvää ja mikä tuoksukin! Ja ihanaa kun saa taas värkätä tästä parit omatekemät thaicubetkin pakastimeen pahan päivän varalle, jes!

PS. Tuli noist mausteista mieleen että kyllä mahtoi täällä Euroopassa olla ilo ylimmillään aikanaan kun kaukomailta roudattiin tänne eka kerran mausteita. Ei tarvinu pelkkää suolaa sirotella enää.

Ei kommentteja: