22.6.2013

Pieni Vadelmacrumble


Juhannuspäivää! Kesällä on marjoja, raparperihilloa, omenoita yms. Piirakan sijaan niistä voi tehdä nopeasti namia jälkkäriä ja lisuketta esim. jätskille myös tämän vadelmacrumblen tapaan.

Pieni Vadelmacrumble
- Vadelmia (tuoreita tai pakastettuja) sokerilla/hillosokerilla ja vaniljasokerilla makus mukaan maustettuna
(vadelmien sijaan voi käyttää mitä vaan marjoja esim. herukoita, mustikoita tms, taikka omenasiivuja jolloin mausteeksi kannattaa lisätä myös ripaus kanelia ja sivellä vuuan pohja voilla ennen omenasiivujen latomista)
- Valmista päälle murusteltava murutaikina crumbleen näin: nypi sekaisin voi, sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet.


Tein tänään vain pienen minivuuallisen crumblea, jossa mitat olivat about seuraavat:
- n. 15g voita/margariinia (jaa 50g voisiivu kolmeen osaan)
- pari ruokalusikallista vehnäjauhoja
- ruokalusikallinen kaurahiutaleita
- ruokalusikallinen hienoa sokeria
- ripaus vaniljasokeria

- Aseta vadelmat vuuan pohjalle ja sirottele päälle sokerit. Sitten murustele päälle murutaikina ja paistele uunissa vajaassa 200 asteessa kunnes pinta näyttää siltä miltä pitääkin. Itselläni tämä oli noin 180 asteessa about 20 minuuttia. (Tämä annos on periaatteessa yhdelle henkilölle, mutta kyllä kai tästä riittää kaverinkin jätskilautaselle jaettavaksi.)

Heeeeelkkarin hyvää lämpimänä esim. jätskin kanssa. Voi tarjota myös kerma- tai vaniljavaahdon kera tai syödä sellaisenaan myös viileänä. Niin ja kahvit kannattaa tipauttaa myös. 
Ei kommentteja: