20.4.2016

Vegaaninen "Täytekakku" (Kookosvaahto & Mansikat & Kaurakeksit)Tämä serkkuakin herkumpi jälkkäri sopii myös heille jotka välttelevät maitoa ja kaikenlaisia muitakin eläinperäisiä tuotteita. Tietty jos käytät gluteenittomia keksejä, tästä tulee myös gluteeniton.

Kyseessä on vähä niiku täytekakun korvike! Eli: todella mainio tarjoiluidea kevään ja kesän juhliin, varsinkin mikäli erityisruokavaliollista väkeä on saapumassa paikalle.

Valmistelut on erittäin nopeat ja simppelit, jotenka enää ei tartte kirota sitä että täytyy miljoonalle eri ruokavaliolle puuhata syötävää.  Kantsii kuitenkin ottaa huomioon se, että laitat kookosmaidon hyvissä ajoin jääkaappiin viilentymään. Samoiten täytekakkujälkkärin pitää antaa tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin, jotta keksit pehmenevät.

Suosittelen kokeilemaan tätä vaikkei juhlia olisi tulossakaan. Tämä herkkupöperö juhlisti nimittäin meikäläisen arki-iltaa todella mallikkaasti ja suuhun tuli se semmonen kesäjuhlien maku!


Vegaaninen "Täytekakku"
Tarvitset:
- kookosmaitoa säilykepurkissa (ei light-versiota, vaan semmosta jossa rasvaa aineskin 17%. Käytin itse Pirkan kookosmaitoa, jossa 18g rasvaa 100 grammassa.)
- sokeria tai muuta makeuttajaa
- vaniljaa / vaniljasokeria (huom: ei vanilliini)
- mansikoita (tai mustikoita tai mitä vaan marjoja tai hedelmiä pilkottuna)
- kaurakeksejä*
- koristeluissa: mantelilastuja tai mitä vaan mieleesi juolahtaa

(*Käytin itse My Choise -merkkisiä keksejä. Mikäli et välitä keksien ainesosista, voit käyttää mitä tahansa kaurakeksejä tai esim Digestive-keksejä tai miksei melkeimpä mitä vaan suht kuivaa ja huokoista keksiä.)

1. Viilennä kookosmaito hyvin. Muutamia tunteja tai yön yli jääkaapin kylmimmässä kolkassa hoitaa homman hienosti.
2. Avaa kookosmaitopurkki ja lusikoi viileässä tönkkööntynyt kookosmaito kulhoon. Jätä tölkin pohjalle jäävä kirkas liru käyttämättä.
3. Vatkaa sähkövatkaimella sen verran vaan että köntsä muuttuu vaahdoksi ja mausta siinä samalla sokerilla ja vaniljalla. Ja avot - kookoskermavaahto on valmis!Jälkkärin kokoamiseen on ainaskin kaksi vaihtoehtoa:

Vaihtoehto 1: 
Täytekakkumallinen jälkkäriOta yksi iso tai useampi pienempi tarjoiluastia ja lappaa aineksia siihen kerroksittain. Aloita ohuella kerroksella kookosvaahtoa, sitten keksejä joko kokonaisina tai hiukan pienemmäksi pienittynä, sitten marjoja/hedelmiä ja sen jälkeen taas kookosvaahtoa jne.

Aseta jälkkäri jääkaappiin tekeytymään. Kuin tiramisussa konsanaan, keksit pehmenevät pikkuhiljaa ja lopputulos on mukavan kakkumainen herkku! Keksien pehmenemiseen kuluva aika määräytyy sen perusteella mitä keksejä käytät ja kuinka paksuja ja isoja keksipalat ovat.

Vaihtoehto 2: 
KeksimurujälkkäriRusauta keksit täysin murskaksi! Lusikoi keksimurua tarjoiluastian pohjalle, päälle ruhtinaallinen mälli kookosvaahtoa ja koristele pinta lopuksi marjoilla/hedelmillä. Tarjoile heti, jolloin keksimurut ovat vielä rapsakkaat tai anna tekeytyä, jolloin keksimurut pehmenevät.

2 kommenttia:

piitu kirjoitti...

"ruhtinaallinen mälli" :D:D

(On herkun näköistä, pitää testaa!)

mapsu kirjoitti...

Kyllä! :] Tein myös banaaniversion, mut en oo vielä maistellu! (Laitoin banaanin tonne kerroksien väliin ettei niin paljoo tummuis.)