12.7.2014

Kanttarellipiirakka


Voi kun ois kiva kerran elämässään löytää kanttarelleja iso pussillinen metsästä. Mun silmään ei oo osunu tuoreita kanttarelleja vielä missään myytävänäkään, jotenka piti ostaa säilykekanttarelleja. Ja kyllä niistki tuli ihan todella maistuvainen piirakka eli piiras!

Tällä kertaa en tehny pohjaa ite vaan käytin pakastealtaan tuotoksia. Jos haluut testata hyvää itse tehtyä piirakkapohjaa, niin check this out: Juustoinen Kinkkupiirakka

 
 Kanttarellipiirakka

Pohja:
- Käytin Pirkan suolaiseen piirakkaan tarkoitettua piirakkapohjaa. Paketissa on kaksi levyä ja käytin niistä vain toisen. Tein piirakan 20x20 cm vuokaan.

Täytteeseen tarvitset:
- voita (täytteen paistamiseen)
- 1 purkillinen säilykekanttarelleja tai pari kolme isoa kourallista tuoreita
- nippusipulia
- suolaa, pippuria
- hitunen persiljaa
- voimakkaan makuista Koskenlaskijajuustoa n. 1/4 pakettia
- juustoraastetta makus mukainen määrä
- 3 munaa
- 2dl ruokakermaa (mulla ei ollu kermaa, joten käytin kevytmaitoa)
- (Lisäks mul oli salaattiin tarkotettuja juustolastuja jääkaapis, joita myös ripottelin sekaan.)

Kauli/painele taikina vuokaan. Vuoraan aina vuuan leivinpaperilla, sillä silloin se on paiston jälkeen helppo vain nostaa pois vuuasta ja siirtää taijoiluastiaan. Laita kuumalle pannulle voinokare ja paistele siinä jonkin aikaa kanttarelleja ja silputtua sipulia. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla ja homma onkin jo valmis.

Ripottele taikinapohjan päälle hieman juustoraastetta, sitten sienisipulipaistos, kuutioidut Koskenlaskijajuustot (taikka mitä vaan muuta hyvää juustoa). Sekoita kerma ja munat keskenään, mausta suolalla ja pippurilla ja kaadan piirakan päälle. Ripottele vielä hieman juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa n. 35min.

Maku on mitä ihanin! Lähdin lenkille heti kun sain piirakan pois uunista, joten kaveri sai jäähtyä ja chillata pari tuntia ennen kun upotin kynteni ja aloin herkuttelemaan. Very good!


 Sienisipulitäyte pannulla muhimassa:

 Piirakka munakermaseosta vaille valmis matkaamaan kohti uunia:

Ei kommentteja: