4.7.2014

Itsetehty Jääkahvi


Jotku valmiit jääkahvit on liian makeita, jotku liian kitkerii, jotku liian happamii ja jotku liian katkerii. Itte kun tekee niin tulee yleensä just eikä melkein ja niinpä tuli nyttekii! Helteitten lähestyessä kantsii kaivaa kaapist suuren suuri kannu ja tehä se täytee just sen makust jääkahvia mikä ittelle maittaa.


Mä sain taannoin maisteltavaks Illyn paahdettuja espressokahvipapuja purnukallisen. Koska niit ei ihan sellasenaan viitti popsii, ni laitoin ne ihan tavalliseen minisilppuriin ja runttasin niitä jauheeks kunnes tuntui mieluisalta. (Nyt varmaan muutama kahvihifistelijä pyörtyi, joten pahoitteluni.)

Pääsin vihdoin myös koklaamaan monta vuotta sitten joululahjaks saamaani espressopannua! (Kuva pannusta postin lopussa.) Sitä onkin ihan iisi käyttää, eli ota säkin härkää sarvista jos sullakin majailee moinen potta kaapissa. (Katoin neuvoks YouTubesta tän videon: Kaffivideo)

Ja nyt tulee resepti kaikkein parhaimpaan jääkahviin mitä tuut ikinä maistamaan, sillä ittepähän saat tehdä siit just sen makusen kun haluut. Alla mitat miten itse tein juomani, mut kantsii maistella oman maun mukaan jos vaikka sä haluut laittaa suhtees enemmän kahvii tai makeutta tai maitoo. Jos tykkäät vaniljan mausta niin lisää sitä tai jos suklaasta niin sulata sulkaapala sekaan.
 
Itsetehty Jääkahvi
- 0,75 dl vahvaa kahvia (mä tein ja laitoin tota Illyn espressoo, mut sen sijaan voit laittaa vahvaks keitettyy normaalii kaffee tai miksei jotain pikakahviakin)
- 2 dl mantelimaitoa / rasvatonta maitoa / kevyt maitoa / mitä vaan maitoa (mä laitoin mantelijuomaa)
- 2 rkl kondensoitua maitoa

Keitä tai porisuttele kahvi, sekoita kuuman kahvin sekaan kondensoitu maito ja lopuksi täytä lasi mantelimaidolla/maidolla sekä kourallisella jääpaloja. Siinä se! Jos haluut tehä enemmän kerralla niin senkus tuplaat ja triplaat mitat. Säilynee ihan hyvin jääkaapissa pari päivää, ellet heti jaksa kaikkea kulautta. Kantsii vaan vähän sekoittaa uusiks sitten kun jääkaapista kaivat lisää juomaa.

Ja ny ne helteet tänne sit, kiitos!

Maistiaismerkki näkyy semmoisten Safkablogipostausten lopussa, joissa on käytetty Safkablogille testattavaksi annettuja tuotteita. Tässä postauksessa makusteltavaksi olin saanut Illyn kahvia. Muut ainekset on itse kaupasta kotio raahattuja.

Ei kommentteja: