22.7.2014

Lämpimät Katkarapu-Tonnikala-Patongit


Näitä kun tehtailet: you'll be a happy woman! Nimittäin katkarapupatskui eli ihanalla katkarapu-tonnikala-tuorejuusto-mössöllä täytetyt patongit. Leiväks kelpaa myös paahtis! Saat ihan itte päättää.

Jos jätät täytteestä pois juustoraasteen ja munan ni tää mössö on aivan ihana myös kylmänä esmes ruisleivän päällä tai parin paahtissiivun välissä. Huh huh, kuuma on mutta rustataas ohje:

Lämpimät Katkarapupatongit
(Tästä annoksesta tuli mulla täyte yhteen puoliks halkaistuun patonkiin ja kahteen isoon paahtoleipäsiivuun. Katso kuva postauksen lopussa.)

Tarvitset esipaistetun patongin / paahtoleipäsiivujen lisäksi:
- maustamatonta tuorejuustoa (mulla oli parii sipasuu vaille kokonainen lakstoositon Philadelphia paketti, eli 175g)
- pari nippusipulin vartta hienoks hakattuna
- pieneksi pilkottua punaista paprikaa
- maun mukainen määrä silputtua chiliä (tai jotain chilirouhetta jos omistat)
- tilliä
- pippuria
- ripaus Herbamaaree tai suolaa
- 80g tonnikalaa (eli semmonen kolmen bägeis myytävä minipurkillinen tunaa)
- kourallinen katkarapuja kokonaisina tai hiukan pienittynä katkismujuna
- n. 2rkl juustoraastetta
- 1 raaka kananmuna
- sitruunan mehua oman maun mukaan
- ihan pieni hyppysellinen sokeria

Sotke täytteen kaikki ainekset yheks kivaks mössöks ja lastaa patonkien/paahtisten päälle. (Kannattaa ehkä lisätä mössöön viimeisenä muna ja juustoraaste, sillä sillee sitä on kivempi maistella matkan varrella että pippurii on tarpeeks jne.) Sirottele pintaan vielä hiukan juustoraastetta ja paistele sitten uunissa n. 225 asteessa kunnes pinta saa sopivasti väriä. Eli about 10min. Mä pidin uunin ylätasolla viel kaiken lisäks.

Tarjoile salaatin tai pottusalaatin tai minkä vaan kera! Hemmetin hyvää on. Mä tein ja maistelin sekä patonki- että paahtisversiota ja en osaa päättää kumpi oli parempi. Kummatkin siis!




Ei kommentteja: