sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Litistetyt Perunat Valkosipulilla, Kinkulla & Juustolla


Litistetyt potut on hyvä vaihtis jos ei tavallisii keitettyjä pottuja jaksa aina vetää. Näin kesällä moni varmaan niitä uusii pottuja kiehuttelee, jotenka kantsii testata näitä rapsakoita tuunattuja perunoita. Näin Pinterestissä tämän tyyppisen kuvan, aloin tuumasta toimeen ja homma eteni tähän yksinkeraiseen tapaan:

Litystetyt Perunat Valkosipulilla, Kinkulla & Juustolla
Tarvitset:
- keitettyjä perunoita (mulla muutama uus popo)
- ylikypsää saunapalvikinkkua pieneks mujuks leikeltynä (leikkasin niist ohuen ohuista siivuista)
- oliiviöljyä joka maustettu valkosipulimurskalla, ruohosipulilla, suolalla + pippurilla
- juustoraastetta

Runtaa peruna leivinpaperilla päällystetyn pellin päällä esim jonkun rasian kannella tai muulla vastaavalla. Tämä ei vaadi voimaa, rauhallisesti vaan litistät potun kasaan. Ripikoi päälle maustettua öljyä ja sitten kinkkua ja juustoraastetta. Paista 225 asteisessa (tai miksei kuumemmassakin) uunissa kunnes näyttää mieluiselta. Herkullista ja rapeaa!

PS. Jos inhoot noit mun täytteitä niin laita mitä itte haluut! Esim: sipulii + fetaa, makkaraslaisseja, aurajuustoo... jne.




2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Tää on kiva idea jämäperunoista, tuun varmasti kokeilemaan!

mapsu (www.safkablogi.fi) kirjoitti...

Joo kandee koklaa, kyl ne syödyiks tulee! :--)))