15.7.2014

Hedelmäkakku


Tämmöset kakut on parhaita kahvin kanssa! Tää resepti on ollut jossain ilmaisjakelulehdessä aikanaan ja näkyy pyörivän siellä täällä nimellä Joulumuorin Hedelmäkakku.

Tää on kuitenskii jo ties kuinka mones kesä kun mä tän oon tehnyt, sillä katsoin yks kesä läpi kaikki tuotantokaudet brittiläisestä sarjasta Kahden kerroksen väkeä ja siinä se alakerran kokkimamma Mrs. Bridges duunas tämmöst jonkinlaista ihanaa hedelmäkakkuu teen kaveriks ihan keskellä kesää. Et kyl tätä kesälkii saa tehä ja syyä! Ja huom: tämä kakku paranee vaan kun saa oleilla pari päivää omissa oloissaan ja maistuu mainiolta myös pakastamisen jälkeen.


(Joulumuorin) Hedelmäkakku
Tarvitset:
- 2dl sokeria
- 2 munaa
- 1 valkuainen
- 2dl (kerma)maitoa (En tiä mitä on kermamaito, oon käyttäny joskus kermaa ja joskus maitoa ja toimii ihan ok kummankin kans!)
- 1dl voisulaa
- 1 rkl kardemummaa
- 5dl vehnäjauhoja
- 3tl leivinjauhetta
- 1-2 tölkkiä/pakettia punaisia ja/tai vihreitä säilykekirsikoita (Jos sun kirsikat on liemessä niin laita liemikin mukaan sillä se tuo lisää mehevyyttä ja muhevuutta!)
- 2dl rusinoita
(1 rasia sukaattia jos haluu)
- 1 keltuainen

Vatkaa sokeri, munat ja valkuainen keskenään vaahdoksi, lisää sekaan (kerma)maito, voisula ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään omassa kulhossaan vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää sitten taikinaseokseen. Vatkaa kunnes taikina on tasainen. Lisää viimeiseksi joukkoon puolitetut kirsikat (säästä osa vielä kuitenkin koristeluun), rusinat ja sukaatit. Sekoita varovaisesti.

Kaada taikina esim voideltuun ja jauhotettuun irtopohja- tai leipävuokaan. Voitele kakun pinta keltuaisella ja koristele kirsikoilla ja raesokerilla. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Mikäli pinta tuntuu saavan liikaa väriä kesken paiston, peitä kakku foliolla.

PS. Mä käytin täytteenä tälläkertaa "kakkutäyte" -nimistä sotkotusta, jossa ilmeisesti on punaisia kirsikoita, sukaattia ja ties mitä. Tämä siksi, että mul oli niitä jemmassa vihreiden kirsikoitten lisäks. (Punaset kirsikat olin kaapista käyttäny jo drinksuttelun yhteydessä.)

Tämä on hyvä kakku, jota tulee tehtyä aineskii kerran vuodessa! Koklaa vaikka jouluna, jos et kesällä uskalla.

Ei kommentteja: