10.7.2014

Snäkkivinkki: Rapeat Uunissa Paahdetut Kikherneet


Kikherneet todellakin kick ass, koska kun tunkaset ne uuniin ni menee kymmenen minuuttia ja ne käy ärsyttävästi pamahtelemaan melkein kuin popkornit konsanaan! Itse tykkään näistä kuitenkin enemmän kuin poppareista. (Esim leffassa jos joskus ottaa poppareit ni mul on tavallaan joku fobia että tukehdun niihin ja sit just aina jääkin joku osa kurkkuun ja sit saa rössöttää siellä toisten riesana.)

Mut siis, jos haluut vähä vähemmän kaloripitosempaa suussa rouskahtelevaa snäkkii kuin esim suolapähkinät ja kumppanit, niin suosittelen testaamaan näitä paahdettuja kikherneitä. Alla resepsuunia, mutta mausteet toki voi ja kannattaa vaihtaa ittelle mieluisaks. Itseasissa näihin kävis joku aika tulinenkin maustepulveri.

Paahdetut Kikherneet
Tarvitset:
- säilöttyjä kikherneitä
- öljyä/voita (käytin itse auringonkukkaöljyä)
- mausteita makus mukaan, mä laitoin: suola, sipulijauhe, valkosipulijauhe ja paprikajauhe
- ja sit ei muuta!

Valuta ja huuhtele kikherneet ja kuivaa ne hyvin. Dumppaa ne esim talouspaprun päälle ja painele päältäkin päin ja pyörittele talouspaprussa. Ota mahdolliset irronneet "kuoret" hemmettiin. Laita kikherneet kippoon ja lirauta perään öljyä tai sulatettua voita sen verran, että herneet ovat kauttaaltaan öljytyt. Mut ei niin paljoo että ne ui ja kelluu öljyssä!
Ripottele sekaan mieluisesi mausteet, sekoittele ja kaada koko joukko leivinpaprulla päällystetylle uunipellile. Paistele n. 40-45 min 200 (tai hieman vajaa) asteisessa uunissa. Pyörittele pari kertaa paiston aikana jotta paistuvat ympäri ämpäri joka puolelta. Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Ja sit vaan snäkkäät niit kuten muitaki snäkkei!


PS. Varoitus: näitten rouskuttamiseen voipi tulla samanlainen himo kuin sipseihin tai poppareihin. Pari kun otat niin...

3 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Toimmii. Ja tulisen kanssa myös. Olen heittänyt sekaan berbere-mausteseosta. Sitä saa mm. pietarsaarelaisesta Mama Ethiopia -kaupasta.

mapsu kirjoitti...

Hmmm juu, kuulostaa hyvältä! Ootko tehnyt niistä liemessä lilluvista kikherneistä vaiko liottanut itse kuivia?

Mä tein niist säilykkeistä, mutta tällä hetkellä kaapissa on kuivattuja. Kaippa nekin kelpaa liotuksen jälkeen tähän hommaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuivattujen kylessä luki et pitäs keittää ensin. Liotetaan runsaassa veessä 8h ja sit keitellään tunti uuessa veessä. Kokeilen illalla paahtaa...