17.8.2013

Broilerilasagne eli Kanalasagne (Pinaattinen)


Kana on hyvää ja lasagne on hyvää ja pinaatti on hyvää. Pinaattisen broilerilasagnen on siis myös pakko olla hyvää. Ja niihän se onkin. Sitten kun vielä valmistelut on nopeat ja helpot, niin ei jää ehkä yhtäkään syytä olla tehtailematta tätä herkkuruokaa, joten let's get to it:

Pinaattinen Broilerilasagne

Tarvitset:
- 300g broilerisuikaleita
- öljyä muutama luraus
- sipulia maun mukaan
- mausteita: curry, paprika, pippuri, suola, hunaja
- 2dl ruokakermaa tai ruoka"kermaa" 7%, tai miksei tähän kävis myös kookosmaito/kerma
- luraus vettä, mikäli kastike tuntuu liian paksulta (paksuuntuu nimittäin uunissa vielä)
- 3 jäistä krokettia pinaattia tai pari kourallista tuoretta tai molempia
- juustoraastetta maun mukaan
- tuorejuustoa/sulatejuustoa
- mozzarella pallo siivutettuna
- lasagnelevyjä

Tee kastike:
- Kypsennä broilerisuikaleet ja sipulit pannulla ja mausta ne makusi mukaan. (Pilko lastalla pienemmäks broikkusuikaleita paistaessasi, jos ne on semmosia tosi isoja kimpaleita.) Lisää pinaattia. Pinaatin tähden ei kantsi maustaa ihan älyttömän tuliseksi ja mausteiseksi, koska pinaatti tuppaa häviämään muuten makumaailmasta. Laitoin itse kolme nappulaa pakastepinaattia ja kourallisen tuoretta pinaattia hienonnettuna
- Kaada sekaan ruokakerma ja sekoittele, tarkistele makuja ja toimi tilanteen mukaan.
 - Lisää sekaan tuorejuustoa/sulatejuustoa/juustoraastetta, jotta kastikkeesta tulisi hivenen juustoinen. Laitoin itse noin ruokalusikallisen verran sulatejuustoa ja pari hyppysellistä juustoraastetta

Kun kastike on valmis, kokoa lasagne kerroksittain mieleiseesi vuokaan latoen vuorotellen kastiketta, lasagnelevyjä ja juustoraastetta. Laitoin yhteen väliin, sekä päällimmäiseksi juustoraasteen lisäksi myös siivutettua mozzarellaa, sillä haloo, se on kuin tarkoitettu tähänkin sapuskaan.

Paistele 175 asteisessa uunissa about 50 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsät eli pehmeät ja ihanat. (Mä paistoin alimmalla tasolla, ettei juustot kärtsää.) Lappaa annos lautaselle ja leiki että tämä on tosi terveellistä ja laihduttavaa ruokaa, sillä se sisältää pinaattii ja chickenii.

PS. Jos sua ei kiinnosta pinaatti niin laita tähän vaikka jotain nameja sieniä pinaatin sijaan <3

2 kommenttia:

Martzo kirjoitti...

Mie kokkasin tätä tänää ja tuli oikein namia :)

mapsu kirjoitti...

NAM ja jes! Lasagnet on kyllä ehkä parasta safkaa.... :P Karvinenkin sen ties.