25.4.2016

Uuniperunat Sienikasvistäytteellä (Vegaaninen)


Kun maha murisee, siltä on turha anella armoa. Onneks aikaa on kuitenskin aina sen verran, että superhyvät ja nopeet uunipotut kerkii pyöräyttään.

Suosittelen kokeileen joku ilta! Potut tulee helkkarin nopeesti mikrossa. Ja joooooo, tiedetään et uunis tulis varmaan parempaa, but aint nobody got time for that.


Uuniperunat Sienikasvistäytteellä (Vegaaninen)
(Mitoista viis, tee sen verta kuin jaksat syyä)

Tarvitset:
* perunoita
* öljyä
* suolaa

Täytteeseen tarvitset:
* tilkka öljyä paistamiseen
* (kevät)sipulia
* paprikaa
* pari sientä, esim. herkku, siitake tai kanttarelli
* kesäkurpitsaa
* mausteita: suola, pippuri, chilirouhe, persilja, ripaus sokeria ja voit myös lisätä valkosipulia jos haluut
* Oatly Ruokaan Fraiche


1. Pilko kaikki täytteen kasvikset niin pieneksi hakkelukseksi kuin vaan pystyt. Paista ja mausta pannulla kunnes ovat sopivasti pehmenneet ja siirrä sitten sivummalle kippoon/kulhoon jäähtymään hetkeksi.
2. Pese ja kuivaa potut. Keihästä niihin haarukalla muutama reikä, hiero kevyesti öljyllä ja sirottele pintaan suolaa.
3. Kypsyttele perunoita mikrossa täysteholla 4min, käännä ympäri ja jatka toiset 4min. Mikäli tämän jälkeen vielä epäilet, anna mikron laulaa vielä pari minuuttia.

4. Sekoita paistetun kasvismössön sekaan Oatley! Ruokaan Fraiche -kasvistuotetta tarvittava määrä. Turha lotrata liian kanssa, mut parempi sitä nyt jonnin verran on olla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
5. Tee ristiviilto kypsiin pottuihin, rutista reunoilta ja lusikoi täytettä sisään. Ja bam, valmista tuli! Koristelut voi hoitaa vaikka kevätsipulilla.

PS. Kaikki kokeilemani Oatlyn tuotteet on vallan mainioita! Tämäkin fraiche sopis tosi hyvin myös sienisalaatin tai pastasalaatin tekoon. Vähä semmoset sienisalaattivibat täs täytteessä onkin! (Not sponsored)

Ei kommentteja: