perjantai 22. huhtikuuta 2016

Tomaattinen Kasvispastavuoka (Vegaaninen)


Pastavuuat, erilaiset laatikot, iso kattilallinen keittoa. Nehän on kaikki semmosia jotka passaa hienosti ison köörin ruokkimiseen, mut lisäks ne on kätsyjä myös tämmösille yksineläjille. Se on parasta kun saa laitaa annoksia jemmaan ja pääsee sitten itse apajille kun koittaa ne päivät, jolloin ei ennätä tai kiinnosta kokkailla.
Mä räpellän melkein aina uuniruuat vähä niiku annoskokoihin, jotta on helppo samantien heittää pakkaseen ja tämä pastavuokasörsselssöni ei ole poikkeus.


Tomaattinen Kasvispastavuoka
(Näillä mitoilla täyttyy 2kpl maksalaatikon kokoisia vuokia.)
Kastikkeeseen tarvitset:
- liraus öljyä paistamiseen (valkkaa mieles mukaan, mä nappasin auringonkukkaöljyä)
- 1 sipuli hienonnettua
- valkosipulia maun mukaan
- 2 porkkanaa hienonnettuna
- 3-4 siitakesientä hienonnettuna
- 5cm pätkä kesäkurpitsaa hienonnettuna
- mausteita kuten esim: herbamarea/aromisuolaa, mustapippuria, persiljaa, paprikajauhetta, cayannepippuria, ripaus ruokosokeria, sipulijauhetta, yrttejä yms. Eli: tee kastikkeesta todella maukas!
- n. 200g tomaattikastiketta
- liraus vettä

Lisäksi tarvitset:
- 140g mieluistasi pastaa (munaton)
- 1-2dl "juusto"raastetta (käytin Violifen cheddarin makuista valmistetta)
- korppujauhoja


1. Laita pannu kuumaksi ja paistele hienonnettuja kasviksia ja sieniä pannulla.
2. Rouhi mausteita kasviksille ja annan niiden pehmentyä ja paistua sopivasti jonkin aikaa (älä tietty polta niitä!)
3. Lisää tomaattikastike ja hieman vettä ja anna muhia hiljalleen.
4. Tarkistele kastikkeen makua ja lisää mausteita tarpeen mukaan!

5. Keitä ja valuta pasta.
6. Sekoita kastike ja pasta sekaisin keskenään.
7. Ota kaapista esiin valitsemasi vuoka tai vuuat ja laita puolilleen täyteen pastaseosta.
8. Ripottele hieman juustoraastetta ja lisää sitten loputkin pastaseokset vuokaan.
9. Lisää vielä pinnalle hieman "juusto"raastetta, hieman korppujauhoja ja mikäli haluat: liraus/suihkaus oliiviöljyä.
10. Paista 225-250 asteisessa uunissa, kunnes pinta on mukavasti ruskettunut ja rapeutunut.
11. Nauti hyvällä omalla tunnolla ja jemmaa leftoverit! :P~


Ei kommentteja: