2.4.2016

Herkullinen Chorizomakaronimössö


Monen lemppareihin lukeutuu makaronimössö. Joskus törmäsin Facebookissa makaronimössön kunniaks perustettuun ryhmäänkin, joten kyseessä on siis varmasti tosirakkaus!

Tässä nyt kuitenskin pikkasen normaalista mössöstä poikkeava mössö tarjolla, sillä jauhiksen sijaan riistin chorizomakkaran kuorestaan ja iskin pannuun. Kuten arvata saattaa, tästä tuli hirmuisen hyvää ja herkullista. Kupletin juoni meni jotakuinkin seuraavalla tavalla.

Chorizomakaronimössö
Pariin kolmeen annokseen tarvitset:
- 2 kpl chorizo raakamakkaraa (esim. Saarioisten)
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- liraus öljyä paistamiseen
- suolaa
- pippuria
- ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
- chiliä jos tarpeen
- 200g pastakastiketta (toi Pastella on niiiiiin hyväää)
- pari tippaa vettä
- 100g makaronia (raakana punnitsin)
- hieman juustoraastetta


1) Paistele pannulla öljytilkassa sipuli ja valkosipuli.
2) Nappaa kaksi chorizomakkaraa, tee viilto kuoreen ja lisää sisältä turvuava makkaramassa sipulien kaveriksi pannulle. Paista ja pilko siinä samalla lastalla makkaramassaa pienemmäksi mujuksi.
3) Lisää joukkoon pastakastike ja tarvittaessa tilkka vettä. Kastike saa kuitenkin jäädä melko paksuksi mössöksi.
4) Lisää mausteita makusi mukaan. Eli tee kastikkeesta maukas!
5) Keitä kattilassa makaronit kypsiksi, valuta ja sekoita valmiin kastikkeen joukkoon.
6) Kaada mössö uunivuokaan, lisää pintaan hieman juustoraastetta ja paista 250 asteisessa uunissa grillivastus hohkaten, kunnes pinta on kullanruskea ja sopivasti rapsakka.
7) Nauti!!!

Vei kyllä melkeinpä kielen mennessään! Mä tein muuten niin, että paistoin osan lautasella, josta sen myös söin ja loput maksalaatikon kokosessa vuuassa erikseen. Pääsen sitten herkuttelemaan uudemman kerran tuonnempana. Taikka voin myös tunkee pakastimeen pahan päivän varalle!

Tietty tätä mössöö ei oo pakko ees uuniin laittaa lopussa, mut must siitä tulee kiva säväys kun sitä hetken siellä kärventää. Kokeile vaikka!

Ei kommentteja: