13.6.2014

Täytetyt Suippopaprikat


Tossahan oli yks päivä lähikaupassani suippopaprikat 1 € / pussi. Ja pussis oli pari iso suippista. Halkaisin toisen niist ja väänsin kasvistäytteen ja heitin uuniin. Erittäinkin mukava semmoisenaan tai jonkun grillissä paistellun pihvin/makkaran/ribsin lisänä! Ja noist suipoist kavereist tulee tosi hauskan näköisiä, jotenka harkitse vakavasti tätä safkaideaa. Voit täyttää nää millä vaan, mut tälleesti mä täytin:

Täytetyt Suippopaprikat
Täytteeseen tarvitset seuraavat ainekset pieneksi kuutioituna/silputtuna:
- kesäkurpitsaa
- herkkusientä
- nippusipulia/salottisipulia/tai jotain muuta sipulia
- persiljaa
- pinaattia
- makus mukaan juustoraastetta (mulla emmental!)
- ripaus korppujauhoja
- suolaa, pippuria, paprikamaustetta
- 1 muna (isommissa satseissa enemmän munia)
- aijoo ja melkein unohin: mukana myös hieman kypsää kaura-riisiä


-Laita uuni kuumumaan 200 asteiseksi. Pese, kuivaa ja puolita paprika ja liruta/suihkuta/sivele sisäpinta pienellä määrällä oliiviöljyä. Paista parikoita yksikseen ekaks n. 15min.
- Sotke sillä välin kaikki täyteainekset yhteen nivaskaan, laita mausteita makusi mukaan. Lihanhimoiset voivat paistaa täytteeseen myös vähän pekonia, lisätä kinkkua, makkarataa, tonnikalaa tai muuta mukavaa kuutioituna. Itte pidin nää ny kasvisversiointa.
- Ota 15min uunissa paistuneet paprikat ulos, lisää niihin täyte ja ripottele vielä pintaan hieman juustoraastetta ja korppujaihoja ja suihkaise pari tippaa oliiviöljyä. Paista vielä toiset 15min tai kunnes näyttää valmiilta.

Suosittelen tekeen näit vaikka jussina! Paprika menee herkullisen makeeks uunissa ja suippiksissa toi paprika on kivan ohut tähän tarkoitukseen. Täyte on suolainen, maukas ja rapsakka. Hetken aikaa kun annat jäähtyy ni tän voi taitavimmat syödä käsistä kuin voileivän.

PS. Mulla jäi täytettä yli, mut ei se mitään! Laitoin sen leipäsiivulle ja toimii mainiosti leivänkin täytteenä tämmöset täyttehet!

Ei kommentteja: