22.6.2014

Pieni Kinkkupannari


Aivan tajuton pizzahimo ollut tässä muutaman viikon, eli siitä lähtien kun viimeks tein ja söin pizzaa. Silloin aattelinkin että nyt alkaa pizzalakko ja onhan se tässä kestänyt siis varmaan kuukauden kohta.

Läheltä liippas etten äsken jo alkanu tekee kinkkuananasaurajuustopizzaa, mut sit menin sianreijästä (vai mikskä sitä sanotaan) ja tein kinkkupannarii! Ja tää on niin mehevää ja muhevaa ja ihanaa, että pizza unohtuu ainakin sekunniks. (Ei sillä että tää ois mitenkään terveellisempää tai mitään, mut siltikin - oon vielä hetken pizzalakos.)


Kinkkupannari
Tästä ohjeesta tulee pannari pikkuriikkiseen vuokaan (mun vuoka on noin 20x20 cm), mikäli haluut tehdä isonpaan vuokaan niin tee taikina tuplana, jos kokonaisen perinteisen uunipellillisen niin tekisin ehkäpä nelinkertaisena.)

Taikinapohja:
- 1¼ dl maitoa
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- suolaa maun mukkaan
- 1 rlk öljyä/sulatettua margariinia/voita
Täytteet:
(Laita omas makus mukainen määrä täytettä, jotku tykkää että on paljon täytettä, jotkut ei.)
- juustoraastetta
- kinkkusuikaleita
- (salotti)sipulia pieneks hakattuna
- persiljaa näön vuoksi
- hieman kesäkurpitsaa näön vuoks ja mehevyyen vuoks
- mustapippuria
- aurajuustoa
(ps. paprikakin ois tässä aika hyvää hmmm)

Sekoita taikinapohjan ainekset yhteen kunnes seos on tasainen, kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan/pellille. Ripottele taikinapohjalle päällimmäiseks ensin hieman juustoraastetta (ei kaikkia), siten sipulit ja kesäkurpitsat. Rouhi pippuria, lisää kinkkusuikaleet loput juustoraasteet ja viimoseks aurajuustokötsät.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25min tai kunnes pohja on kypsä ja juusto pinnalla muuttunut namiksi. Älä paistele millään yläritilällä tätä. Mun pannari oli 20 minsaa uunis ja siellä alatasolla ja sili tuli hyvät värit. Ylempänä ois kärtsänny vähän ehkäpä. (PS. mul on semmonen vanhanaikanen uuni.)

Ja eiku syömään! Hyvää myös kylmänä!

Täs vielä kuva kun kaveri oli vast uuniin menossa:



2 kommenttia:

Jack Bauer kirjoitti...

Tämä tuo varmasti helpotusta pahimpaan pizzanhimoon. Hyvältä näyttää:)

mapsu kirjoitti...

:--) kyllä tässä alkaa taas pitsaa tekee mieli ihan liikaa, sain tuliaiset kreikasta käsiini ja siellä kaamee jättipussi pitsamaustetta jaijaijai... jai