3.6.2014

Pienet Juustokakut (Uunissa) Kera Raparperimansikkahillon


Nyt on raparperii ja kohta on mansikoita ja ties mitä marjoja! Ja saapihan niitä ulkomailta kannettuja marjoja kaupasta ympäri vuoden. Mä sain raparperilahjoituksen ja keittelin niistä heti mukavan pikkusen soossin kera Alankomaalaisten mansikoitten.  Ja tuo tuommonen hillokastike sopii mitä parhaiten juustokakun kamuks, joten tein semmossii.

Nää pienet juustokakkuset on maustettu vain sokerilla ja vaniljasokerilla, joten voit tarjota näitten kans ihan mitä hedelmiä tai marjoja haluat taikka sit jotain suklaakastiketta tai mitä nyt vaan keksit. Men så här går vi:

Raparperimansikkahillo/kastike whaeva
(Tämä on ihan pikkuinen annos)
2 dl puoliteltuja mansikoita
2 dl pätkittyä raparperia
2 dl vettä
1,5 dl hillosokeria

-> keitä kunnes koostumus on ihan muussia ja mansikoita ei näy ja porisuttele kunnes paksuus on mieluisa. Mullei tosin ollut kuin 0,5 dl hillosokruu jälellä, mut laitoin normaalii sokerii perään ja ihan kivaa tuli. Laitoin litkun pakasterasiaan ja rasian jääkaapiin käyttöä odottelemaan.


Pienet Juustokakut Uunissa
(Huom! Mä tein vain pienen annoksen, eli käytin vain yhden paketin tuorejuustoa ja yhden munan. Sain 8 kpl pieniä Ikean muffarivuokamuffinsseja, jotka on tollee hassun korkeita ja laihoja. Alla olevalla ohjeella tulee melkeinpä parikytä normaalin muffinssin kokoista juustokakkua.)

Keksipohja:
- n. 15-20 kpl Digestive-keksejä hienoksi murskattuna
- n. 50g sulatettua voita/margariinia
- ripaus sokeria

-> Sotke aineet yhteen + painele mahdollisimman tiukasti vajaan 1cm kerros muffinssivuokien pohjaan.

Juustokakkuseos:
- 3 pakkaa Philadelphia tuorejuustoa (ovat 200g per paketti) huoneenlämpöisenä
- 1tl vaniljasokeria
- 3 munaa (aika pienii munii, jos on jättimunia niin kaks saattais riittää jopa!)
- 1,75 dl sokeria

-> Vatkaa ainekset yhteen ja kaada muffinssivuokiin keksipohjien päälle. Paista 160 asteisessa uunissa n. 25-30min. Anna jäähtyä kokonaan ja viimeistele viilentyminen pitämällä juustiksia aineskii pari tuntia jääkaapissa. Ennen jääkaapissa kököttämistä nää saattaa vaikuttaa keturalleen menneiltä, mut ne muuttuu just semmosiks ku pitääkin jääkaapis ollessaan!

Koristele mieluisillasi marjoilla/hedelmillä juuri ennen tarjoilua. Mä laitoin mansikkasiivuja ja raparperimansikkakastiketta kuten kuvista näkyy. It's hella good, baby!

PS. Vihreä väri on kotoisin siitä, kun juustomössöö oli pikkusen jäljellä ni laitoin tilkan vihreetä väriä siihen, sekoitin ja luskoin päällimmäiseks viel sitä. Wawawoom!

Ei kommentteja: