1.5.2015

Tonnikalapihvit Japanialaistyyliin


Viime aikojen ruokavalioni pääpiirteittäin: kalaa, kalaa, kalaa, kalaa... jne. Hauki on kala, lohi on kala ja epäilemättä tonnikalakin on kala.

Oon vaan kertaalleen blokannu tuoretta tunaa ennen tätä. Silloin tarjolla oli Tonnikalapihvit + Sitruunaiset Maustevoinapit ja Salaattikastikevinkki. Tällä kertaa tehdään japanialaisittain helposti ja nopsasti, alla olevaan tyyliin.


Tonnikalapihvit Japanialaistyyliin
Tarvitset:
- tuoretta tonnikalaa (tuorettatuoretta tiskiltä tai kuten mulla: pakastealtaasta)
- wasabia
- suolaa + pippuria
- seesaminsiemeniä
- (auringonkukka)öljyä paistamiseen
- ja siinä se!!

Nappaa käteen tonnikala. Jos sulla on pakastettu versio, katsasta ohjeet sulatukseen pakkauksesta. Mikäli pinta on märkä (esim. sulamisen jäljiltä), painele se kuivaksi talouspaperilla.

Hiero tonnikalapihvit kauttaaltaan mukavahkolla määrällä wasabia. Rouhaise päälle ja alle suolaa ja pippuria oman maun mukkaan. Kaada lautaselle tai muulle alustalle seesaminsiemeniä ja kierittele pihvit lopuksi siemenissä niin, että pinta on kauttaaltaan niitä täys.

Iske lämmöt paistinpannuun (ei täysille kuitenskaan, ettei siemenet kärtsää), liraus öljyä ja paistele pihvejä kunnes kypsyys on sinulle mieluinen. En itse karsasta raakaa kalaa, mutta tunaa en tykkää jättää liian raa'aksi. Tee sä kuten parhaaks näet, mutta pliiiis älä vedä ylikypsäks.

Tarjoile salaatin, kasvisten tai vaikkapas riisin kera ja nauti silmiä ihmetyksestä muljautellen! Niin, ja pienet extrat wasabit lautasen reunalla on ihan must.

Ei kommentteja: