sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Tonnikalapihvit & Sitruunaiset Maustevoinapit + Hunajainen Salaattikastikevinkki


Jos Ahti ei suo sulle antejaan, niin käy onkimassa pakastealtaasta tonnikalapiffipaketti tai vaikka kaksikin. Pirkan toimesta tuoreet tunasiivut on taas nimittäin ilmaantuneet altaisiin -> mahtava homma! Tässä hurjan simppeli ja nopea kesäsapuska, joka syntyy nopsasti myös grillissä. So here we go:

Tonnikalapihvit & Sitruunaiset Maustevoinapit + Hunajainen Salaattikastikevinkki

Pihveihin tarvitset:
- tonnikalaa (ei säilykettä vaan raakaa siivua pakastealtaasta, tai jos oot onneks ni kauppas kalatiskiltä)
- suolaa ja pippuria
- öljyä paistamiseen (käytin E-vitamiinipitoista auringonkukkaöljyä)
- paistinpannu, grillipannu taikka kuuma grilli

 Mautevoihin tarvitset:
- voita
- mustapippuria
- sitruunan kuorta + mehua
- ruohosipulia
- valkosipulijauhetta
- PS. tää on myös helv. hyvää grillatun leivän kaa omg omg!


Ja näin tää herkku syntyypi:
- Laita tonnikalapihvit kylmään veteen muovipakkauksessaan sulamaan n. 40 minuutiksi
Tee odotellessa maustevoi jääkaappiin tekeytymään:
- Sekoita voin sekaan kaikki ainekset ja muodosta siitä pötkö tuorekelmun sisään. Laita voipötkö jääkaappiin kovettumaan. Laita sitruunaa makusi mukainen määrä, kuten muitakin mausteita. Maistele vaikka välillä jotta tulee just hyvä.
- Paista sulaneet tonnikalat kuumalla pannulla sen jälkeen kun olet talouspaperilla painellut ne suht kuiviksi, voidellut pihvien pinnat öljyllä ja maustanut suolalla + pippurilla. Paitoaika on vain 1-2 minuuttia per puoli.
- Asettele kaverukset nätisti lautaselle ja hörppäile ruokajuomaksi jotain ihanaa kesäjuomaa.

Lisukkeeksi suosittelen:
Raikasta salaattia oman makus mukkaan! Mulla oli: jäävuorisalaattia, nippusipulia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa mustapippurilla maustettuna. Eli todella normaali sörsselssöni.

Kastike salaatille: 
Mittaa ainekset pakasterasiaan, sulje rasia tiiviisti ja ravista kunnolla tovi:
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl omenasiiderietikkaa
- 1 rkl vettä
- 1 rkl hunajaa
- pienen pienii turaus sinappia (laitoin makeaa sinappia)
- ripaus suolaa ja pippuria

PS. tossa kun ois vielä ollu pari uutta popoo niin ei vois paljoo paremmaks mennä!
PPS. huh hellettä

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Tonnikalapihvit on törkeen hyviä, käytiin vähän aikaa sitten Portugalissa ja söin niitä siellä eka kertaa. Pitää tehdä kotonakin. Sitruunainen maustevoi on varmaan kanssa hyvää!

mapsu (www.safkablogi.fi) kirjoitti...

Jep, hyvää on! Oispa ollu uudet potut kaverina :]